Zuiderse pastinaakstoemp
Zuiderse pastinaakstoemp

Zuiderse pastinaakstoemp

35 min.
Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 416 kcal
Vet 19.4 g
Koolhydraat 50 g
Eiwit 10.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (10 min.)

  4. Schil de aardappelen en de pastinaken en snij in blokjes.

  5. Bereiding:
  6. 1. Breng de groentebouillon aan de kook en laat de aardappel- en pastinaakblokjes ± 15 min. garen. Giet af, laat even drogen op het vuur en pureer.

  7. 2. Voeg de boter en de melk toe en meng tot een gladde stoemp. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  8. 3. Snij de gedroogde tomaten in kleine stukjes en meng onder de stoemp. Doe eventueel hetzelfde met de olijven.

  9. 4. Meng er de geraspte mozzarella en 3 eetl. olie uit de verpakking van de tomaatjes onder. Breng op smaak met Provençaalse kruiden.

  10. Afwerking:
  11. Lekker bij Provençaals gebraad of ribbetjes in de oven.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (10 min.)

  4. Schil de aardappelen en de pastinaken en snij in blokjes.

  5. Bereiding:
  6. 1. Breng de groentebouillon aan de kook en laat de aardappel- en pastinaakblokjes ± 15 min. garen. Giet af, laat even drogen op het vuur en pureer.

  7. 2. Voeg de boter en de melk toe en meng tot een gladde stoemp. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  8. 3. Snij de gedroogde tomaten in kleine stukjes en meng onder de stoemp. Doe eventueel hetzelfde met de olijven.

  9. 4. Meng er de geraspte mozzarella en 3 eetl. olie uit de verpakking van de tomaatjes onder. Breng op smaak met Provençaalse kruiden.

  10. Afwerking:
  11. Lekker bij Provençaals gebraad of ribbetjes in de oven.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 416 kcal
Vet 19.4 g
Koolhydraat 50 g
Eiwit 10.5 g

Bekijk het recept digitaal