- Bewaar

- Bewaar
Zuiderse pastinaakstoemp
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Schil de aardappelen en de pastinaken en snij in blokjes.
-
Bereiding:
-
1. Breng de groentebouillon aan de kook en laat de aardappel- en pastinaakblokjes ± 15 min. garen. Giet af, laat even drogen op het vuur en pureer.
-
2. Voeg de boter en de melk toe en meng tot een gladde stoemp. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
-
3. Snij de gedroogde tomaten in kleine stukjes en meng onder de stoemp. Doe eventueel hetzelfde met de olijven.
-
4. Meng er de geraspte mozzarella en 3 eetl. olie uit de verpakking van de tomaatjes onder. Breng op smaak met Provençaalse kruiden.
-
Afwerking:
-
Lekker bij Provençaals gebraad of ribbetjes in de oven.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Schil de aardappelen en de pastinaken en snij in blokjes.
-
Bereiding:
-
1. Breng de groentebouillon aan de kook en laat de aardappel- en pastinaakblokjes ± 15 min. garen. Giet af, laat even drogen op het vuur en pureer.
-
2. Voeg de boter en de melk toe en meng tot een gladde stoemp. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
-
3. Snij de gedroogde tomaten in kleine stukjes en meng onder de stoemp. Doe eventueel hetzelfde met de olijven.
-
4. Meng er de geraspte mozzarella en 3 eetl. olie uit de verpakking van de tomaatjes onder. Breng op smaak met Provençaalse kruiden.
-
Afwerking:
-
Lekker bij Provençaals gebraad of ribbetjes in de oven.