De laagste prijs, voor elk product, op elk moment.

Welke wijn bij gebraden kalkoen?

Wanneer je gerechten met gebraden kalkoen op het menu zet, kan je ze zowel met een witte als een rode wijn serveren. De keuze hangt onder meer af van de bijgerechten en de saus die je bij je kalkoen geeft.

Wit

Kiest je voor een witte wijn, ga dan voor een toegankelijke chardonnay-wijn die rijk is aan fruitigheid en niet op eiken vaten heeft gerijpt. Zijn volle, soms wat vettige smaak past goed bij het gebraden kalkoenenvlees. Een andere optie is een pinot grigio.

Rood

Heb je liever een rode wijn, dan kies je het best voor een fruitige rode wijn, met een sappige smaak en weinig tannines. Een cru uit Beaujolais is hiervan een mooi voorbeeld, maar ook een bordeauxwijn is een uitstekende keuze. Vooral wanneer je wijnen uit de Libournestreek neemt. Die zijn voornamelijk gemaakt van merlot. Ook onder de nieuwewereldwijnen zijn er heel wat kandidaten, zoals wijnen van niet-houtgerijpte cabernet sauvignon of malbec.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER