2-in-1-recept: pladijsfilet met bloemkoolrijst + pastasalade
2-in-1-recept: pladijsfilet met bloemkoolrijst + pastasalade

2-in-1-recept: pladijsfilet met bloemkoolrijst + pastasalade

Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 415 kcal
Vet 24.4 g
Verzadigd vet 10.8 g
Koolhydraat 9.3 g
Suiker 4.5 g
Vezel 2.8 g
Eiwit 38.3 g
Zout 1.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Hoofdgerecht voor vanavond
  3. Pladijsfilet met bloemkoolrijst, rode biet en spekjes (30 min.)

  4. Maak de bloemkoolrijst: hak de bloemkoolroosjes tot fijne korrels (dat gaat makkelijk in de blender). Hou de helft apart voor de pastasalade hieronder.

  5. Snij 150 g rode bieten in heel fijne partjes. Snij de rest in kleine blokjes en hou apart voor de pastasalade.

  6. Hak de peterselieblaadjes fijn en hou 3/4 opzij voor de pastasalade. Pers de citroen.

  7. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de diepgevroren sjalot 1 min. glazig. Voeg de bloemkoolrijst toe. Kruid met peper en zout en laat 2 à 3 min. stoven. Voeg de helft van het citroensap toe.

  8. Verhit intussen een pan zonder vetstof en bak de spekblokjes 2 à 3 min. Laat uitlekken op keukenpapier. Hou de helft van de spekjes apart voor de pastasalade.

  9. Haal de pladijsfilets door de bloem. Smelt de boter in een pan en bak de pladijs 2 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout. Besprenkel met de rest van het citroensap en bestrooi met de peterselie.

  10. Verdeel de bloemkoolrijst over de borden. Schik er een gebakken pladijsfilet op en werk af met enkele partjes rode biet en de spekblokjes.

  11. Lunch voor morgen

  12. Pastasalade met rode biet en spekjes (10 min.)

  13. Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en meng met de blokjes rode biet.

  14. Werk de salade af met de rest van de spekjes, de bloemkoolrijst en de fijngesnipperde peterselie. Lekker zowel koud als warm.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Hoofdgerecht voor vanavond
  3. Pladijsfilet met bloemkoolrijst, rode biet en spekjes (30 min.)

  4. Maak de bloemkoolrijst: hak de bloemkoolroosjes tot fijne korrels (dat gaat makkelijk in de blender). Hou de helft apart voor de pastasalade hieronder.

  5. Snij 150 g rode bieten in heel fijne partjes. Snij de rest in kleine blokjes en hou apart voor de pastasalade.

  6. Hak de peterselieblaadjes fijn en hou 3/4 opzij voor de pastasalade. Pers de citroen.

  7. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de diepgevroren sjalot 1 min. glazig. Voeg de bloemkoolrijst toe. Kruid met peper en zout en laat 2 à 3 min. stoven. Voeg de helft van het citroensap toe.

  8. Verhit intussen een pan zonder vetstof en bak de spekblokjes 2 à 3 min. Laat uitlekken op keukenpapier. Hou de helft van de spekjes apart voor de pastasalade.

  9. Haal de pladijsfilets door de bloem. Smelt de boter in een pan en bak de pladijs 2 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout. Besprenkel met de rest van het citroensap en bestrooi met de peterselie.

  10. Verdeel de bloemkoolrijst over de borden. Schik er een gebakken pladijsfilet op en werk af met enkele partjes rode biet en de spekblokjes.

  11. Lunch voor morgen

  12. Pastasalade met rode biet en spekjes (10 min.)

  13. Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en meng met de blokjes rode biet.

  14. Werk de salade af met de rest van de spekjes, de bloemkoolrijst en de fijngesnipperde peterselie. Lekker zowel koud als warm.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 415 kcal
Vet 24.4 g
Verzadigd vet 10.8 g
Koolhydraat 9.3 g
Suiker 4.5 g
Vezel 2.8 g
Eiwit 38.3 g
Zout 1.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Troubadour Magma Amberkleurige tripel IPA Wijn Gardian 'Grande Réserve' Chardonnay-Sauvignon-Vermentino I.G.P. Coteaux de Béziers

Bekijk het recept digitaal