- Bewaar

- Bewaar
2-in-1-recept: pladijsfilet met bloemkoolrijst + pastasalade
Onze drankensuggesties
Bier Troubadour Magma Amberkleurige tripel IPA Wijn Gardian 'Grande Réserve' Chardonnay-Sauvignon-Vermentino I.G.P. Coteaux de Béziers
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Hoofdgerecht voor vanavond
-
Pladijsfilet met bloemkoolrijst, rode biet en spekjes (30 min.)
-
Maak de bloemkoolrijst: hak de bloemkoolroosjes tot fijne korrels (dat gaat makkelijk in de blender). Hou de helft apart voor de pastasalade hieronder.
-
Snij 150 g rode bieten in heel fijne partjes. Snij de rest in kleine blokjes en hou apart voor de pastasalade.
-
Hak de peterselieblaadjes fijn en hou 3/4 opzij voor de pastasalade. Pers de citroen.
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de diepgevroren sjalot 1 min. glazig. Voeg de bloemkoolrijst toe. Kruid met peper en zout en laat 2 à 3 min. stoven. Voeg de helft van het citroensap toe.
-
Verhit intussen een pan zonder vetstof en bak de spekblokjes 2 à 3 min. Laat uitlekken op keukenpapier. Hou de helft van de spekjes apart voor de pastasalade.
-
Haal de pladijsfilets door de bloem. Smelt de boter in een pan en bak de pladijs 2 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout. Besprenkel met de rest van het citroensap en bestrooi met de peterselie.
-
Verdeel de bloemkoolrijst over de borden. Schik er een gebakken pladijsfilet op en werk af met enkele partjes rode biet en de spekblokjes.
-
Lunch voor morgen
-
Pastasalade met rode biet en spekjes (10 min.)
-
Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en meng met de blokjes rode biet.
-
Werk de salade af met de rest van de spekjes, de bloemkoolrijst en de fijngesnipperde peterselie. Lekker zowel koud als warm.
Onze drankensuggesties
Bier Troubadour Magma Amberkleurige tripel IPA Wijn Gardian 'Grande Réserve' Chardonnay-Sauvignon-Vermentino I.G.P. Coteaux de Béziers
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Hoofdgerecht voor vanavond
-
Pladijsfilet met bloemkoolrijst, rode biet en spekjes (30 min.)
-
Maak de bloemkoolrijst: hak de bloemkoolroosjes tot fijne korrels (dat gaat makkelijk in de blender). Hou de helft apart voor de pastasalade hieronder.
-
Snij 150 g rode bieten in heel fijne partjes. Snij de rest in kleine blokjes en hou apart voor de pastasalade.
-
Hak de peterselieblaadjes fijn en hou 3/4 opzij voor de pastasalade. Pers de citroen.
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de diepgevroren sjalot 1 min. glazig. Voeg de bloemkoolrijst toe. Kruid met peper en zout en laat 2 à 3 min. stoven. Voeg de helft van het citroensap toe.
-
Verhit intussen een pan zonder vetstof en bak de spekblokjes 2 à 3 min. Laat uitlekken op keukenpapier. Hou de helft van de spekjes apart voor de pastasalade.
-
Haal de pladijsfilets door de bloem. Smelt de boter in een pan en bak de pladijs 2 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout. Besprenkel met de rest van het citroensap en bestrooi met de peterselie.
-
Verdeel de bloemkoolrijst over de borden. Schik er een gebakken pladijsfilet op en werk af met enkele partjes rode biet en de spekblokjes.
-
Lunch voor morgen
-
Pastasalade met rode biet en spekjes (10 min.)
-
Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en meng met de blokjes rode biet.
-
Werk de salade af met de rest van de spekjes, de bloemkoolrijst en de fijngesnipperde peterselie. Lekker zowel koud als warm.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Troubadour Magma Amberkleurige tripel IPA Wijn Gardian 'Grande Réserve' Chardonnay-Sauvignon-Vermentino I.G.P. Coteaux de Béziers