- Bewaar

- Bewaar
Lactosevrije chocolademousse
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Smelt 100 g chocolade au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken). Roer tot een glanzende saus. Rasp de rest van de chocolade fijn.
-
Klop het alternatief voor slagroom op tot het luchtig en stijf is.
-
Klop de eiwitten op.
-
Bereiding:
-
Meng een eetlepel van het slagroomalternatief onder de chocolade. Zo kan je de rest er straks makkelijker onder mengen.
-
Spatel daarna voorzichtig de rest van het slagroomalternatief en eventueel de kokosbloesemsuiker onder de chocolade.
-
Spatel er daarna heel voorzichtig de opgeklopte eiwitten onder.
-
Lepel of spuit de mousse in glaasjes en laat minstens 1 u. opstijven in de koelkast.
-
Afwerking:
-
Werk elk glaasje af met de geraspte chocolade.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Smelt 100 g chocolade au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken). Roer tot een glanzende saus. Rasp de rest van de chocolade fijn.
-
Klop het alternatief voor slagroom op tot het luchtig en stijf is.
-
Klop de eiwitten op.
-
Bereiding:
-
Meng een eetlepel van het slagroomalternatief onder de chocolade. Zo kan je de rest er straks makkelijker onder mengen.
-
Spatel daarna voorzichtig de rest van het slagroomalternatief en eventueel de kokosbloesemsuiker onder de chocolade.
-
Spatel er daarna heel voorzichtig de opgeklopte eiwitten onder.
-
Lepel of spuit de mousse in glaasjes en laat minstens 1 u. opstijven in de koelkast.
-
Afwerking:
-
Werk elk glaasje af met de geraspte chocolade.