Lactosevrije chocolademousse
Lactosevrije chocolademousse

Lactosevrije chocolademousse

Tussendoortje
6 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 144 kcal
Vet 8.9 g
Verzadigd vet 4.5 g
Koolhydraat 11.8 g
Suiker 9.7 g
Vezel 1.7 g
Eiwit 3.3 g
Zout 0.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Smelt 100 g chocolade au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken). Roer tot een glanzende saus. Rasp de rest van de chocolade fijn.

  3. Klop het alternatief voor slagroom op tot het luchtig en stijf is.

  4. Klop de eiwitten op.

  5. Bereiding:
  6. Meng een eetlepel van het slagroomalternatief onder de chocolade. Zo kan je de rest er straks makkelijker onder mengen.

  7. Spatel daarna voorzichtig de rest van het slagroomalternatief en eventueel de kokosbloesemsuiker onder de chocolade.

  8. Spatel er daarna heel voorzichtig de opgeklopte eiwitten onder.

  9. Lepel of spuit de mousse in glaasjes en laat minstens 1 u. opstijven in de koelkast.

  10. Afwerking:
  11. Werk elk glaasje af met de geraspte chocolade.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Smelt 100 g chocolade au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken). Roer tot een glanzende saus. Rasp de rest van de chocolade fijn.

  3. Klop het alternatief voor slagroom op tot het luchtig en stijf is.

  4. Klop de eiwitten op.

  5. Bereiding:
  6. Meng een eetlepel van het slagroomalternatief onder de chocolade. Zo kan je de rest er straks makkelijker onder mengen.

  7. Spatel daarna voorzichtig de rest van het slagroomalternatief en eventueel de kokosbloesemsuiker onder de chocolade.

  8. Spatel er daarna heel voorzichtig de opgeklopte eiwitten onder.

  9. Lepel of spuit de mousse in glaasjes en laat minstens 1 u. opstijven in de koelkast.

  10. Afwerking:
  11. Werk elk glaasje af met de geraspte chocolade.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 144 kcal
Vet 8.9 g
Verzadigd vet 4.5 g
Koolhydraat 11.8 g
Suiker 9.7 g
Vezel 1.7 g
Eiwit 3.3 g
Zout 0.1 g

Bekijk het recept digitaal