- Bewaar

- Bewaar
Spinazie-avocadoslaatje met krokante kippenreepjes
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de lente-uitjes in schuine stukken van ± 3 cm.
-
Snij de trostomaten in partjes.
-
Rasp de schil van de halve limoen en pers hem daarna.
-
Scheur de blaadjes basilicum en meng samen met 2 eetl. olijfolie en de limoenzeste onder de yoghurt. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Snij het vruchtvlees van de avocado's in partjes en besprenkel met het limoensap.
-
Snij de kippenborstfilets in dunne reepjes en kruid met zwarte peper en zout. Wentel de reepjes door de polenta en druk goed aan.
-
Bereiding:
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de lente-uitjes goudbruin. Haal uit de pan.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in dezelfde pan en bak de gepaneerde kippenreepjes krokant en gaar.
-
Afwerking:
-
Verdeel de spinazie over 4 borden en leg er de partjes avocado en trostomaat en de lente-uitjes op. Werk af met de krokante kippenreepjes en een beetje kruidendressing. Serveer als lunch met een sneetje brood.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de lente-uitjes in schuine stukken van ± 3 cm.
-
Snij de trostomaten in partjes.
-
Rasp de schil van de halve limoen en pers hem daarna.
-
Scheur de blaadjes basilicum en meng samen met 2 eetl. olijfolie en de limoenzeste onder de yoghurt. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Snij het vruchtvlees van de avocado's in partjes en besprenkel met het limoensap.
-
Snij de kippenborstfilets in dunne reepjes en kruid met zwarte peper en zout. Wentel de reepjes door de polenta en druk goed aan.
-
Bereiding:
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de lente-uitjes goudbruin. Haal uit de pan.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in dezelfde pan en bak de gepaneerde kippenreepjes krokant en gaar.
-
Afwerking:
-
Verdeel de spinazie over 4 borden en leg er de partjes avocado en trostomaat en de lente-uitjes op. Werk af met de krokante kippenreepjes en een beetje kruidendressing. Serveer als lunch met een sneetje brood.