Pastasalade met artisjok en tomaat
Pastasalade met artisjok en tomaat

Pastasalade met artisjok en tomaat

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 526 kcal
Vet 24.9 g
Verzadigd vet 2.7 g
Koolhydraat 54.2 g
Suiker 4.8 g
Vezel 10 g
Eiwit 16.3 g
Zout 1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Kook de penne gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af, spoel met koud water en laat afkoelen.

  3. Snij ondertussen de artisjokken in kleine stukjes.

  4. Verwijder de pitjes uit de tomaten en snij in blokjes.

  5. Scheur de blaadjes basilicum.

  6. Rooster de pijnboompitten in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  7. Snij de halve komkommer in de lengte in 2. Schraap er met een koffielepel de pitjes uit en snij in kleine blokjes.

  8. Pers de limoen.

  9. Hak de rucola grof.

  10. Bereiding:
  11. Meng 3 eetl. olie uit de verpakking van de artisjokken onder de pasta. Voeg het limoensap, de stukjes artisjok, de tomaten, het basilicum, de komkommer en de pijnboompitten toe.

  12. Voeg net voor het serveren de rucola toe. Kruid met zwarte peper en zout

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Kook de penne gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af, spoel met koud water en laat afkoelen.

  3. Snij ondertussen de artisjokken in kleine stukjes.

  4. Verwijder de pitjes uit de tomaten en snij in blokjes.

  5. Scheur de blaadjes basilicum.

  6. Rooster de pijnboompitten in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  7. Snij de halve komkommer in de lengte in 2. Schraap er met een koffielepel de pitjes uit en snij in kleine blokjes.

  8. Pers de limoen.

  9. Hak de rucola grof.

  10. Bereiding:
  11. Meng 3 eetl. olie uit de verpakking van de artisjokken onder de pasta. Voeg het limoensap, de stukjes artisjok, de tomaten, het basilicum, de komkommer en de pijnboompitten toe.

  12. Voeg net voor het serveren de rucola toe. Kruid met zwarte peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 526 kcal
Vet 24.9 g
Verzadigd vet 2.7 g
Koolhydraat 54.2 g
Suiker 4.8 g
Vezel 10 g
Eiwit 16.3 g
Zout 1 g

Bekijk het recept digitaal