Andijviesoep met room en croutons
Andijviesoep met room en croutons

Andijviesoep met room en croutons

30 min.
Soep
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 223 kcal
Vet 10.4 g
Verzadigd vet 2.7 g
Koolhydraat 25 g
Suiker 4.2 g
Vezel 4.1 g
Eiwit 5.2 g
Zout 1.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snij in stukken.

  2. Snipper de ui fijn.

  3. Snij de andijvie in reepjes.

  4. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de ui en de aardappelen enkele min. Overgiet met 1 L water en verkruimel er het bouillonblokje over. Laat 15 min. koken.

  5. Voeg de andijvie toe. Kruid met peper en zout. Laat nog 2 à 3 min. koken. Mix fijn.

  6. Verdeel de soep over diepe borden en werk af met een scheutje room en de croutons.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snij in stukken.

  2. Snipper de ui fijn.

  3. Snij de andijvie in reepjes.

  4. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de ui en de aardappelen enkele min. Overgiet met 1 L water en verkruimel er het bouillonblokje over. Laat 15 min. koken.

  5. Voeg de andijvie toe. Kruid met peper en zout. Laat nog 2 à 3 min. koken. Mix fijn.

  6. Verdeel de soep over diepe borden en werk af met een scheutje room en de croutons.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 223 kcal
Vet 10.4 g
Verzadigd vet 2.7 g
Koolhydraat 25 g
Suiker 4.2 g
Vezel 4.1 g
Eiwit 5.2 g
Zout 1.9 g

Bekijk het recept digitaal