Ardense kotelet met witloof en koolrabipuree
Ardense kotelet met witloof en koolrabipuree

Ardense kotelet met witloof en koolrabipuree

35 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 2732 kj
Energie 653 kcal
Vet 27.8 g
Verzadigd vet 14.1 g
Koolhydraat 50.6 g
Suiker 9.7 g
Vezel 9.3 g
Eiwit 45.7 g
Zout 3.5 g
natrium 1.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 35 min.
  2. Schil de aardappelen en de koolrabi’s en snij in stukken van gelijke grootte. Kook 20 min. gaar in lichtgezouten water.

  3. Verwijder intussen de harde kern uit het witloof en snij in de lengte in 2. Snipper het knoflook fijn. Smelt de helft van de boter in een pan en bak het witloof ± 5 min. op de gesneden kant. Bestrooi met het knoflook en de suiker. Draai de stronken witloof om en laat 3 min. karamelliseren op een zacht vuur.

  4. Smelt de rest van de boter in een pan en bak de koteletten ± 5 min. aan elke kant.

  5. Giet de aardappelen en de koolrabi’s af en plet tot een puree met een pureestamper. Voeg de melk toe. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  6. Haal de koteletten uit de pan en hou warm. Blus de pan met 1 dl water en voeg de kippenbouillon. Schraap de braadresten los met een houten lepel en voeg de instantsausbinder toe. Doe er de rozijnen bij.

  7. Serveer de koteletten met de koolrabipuree en werk af met de rozijnensaus.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 35 min.
  2. Schil de aardappelen en de koolrabi’s en snij in stukken van gelijke grootte. Kook 20 min. gaar in lichtgezouten water.

  3. Verwijder intussen de harde kern uit het witloof en snij in de lengte in 2. Snipper het knoflook fijn. Smelt de helft van de boter in een pan en bak het witloof ± 5 min. op de gesneden kant. Bestrooi met het knoflook en de suiker. Draai de stronken witloof om en laat 3 min. karamelliseren op een zacht vuur.

  4. Smelt de rest van de boter in een pan en bak de koteletten ± 5 min. aan elke kant.

  5. Giet de aardappelen en de koolrabi’s af en plet tot een puree met een pureestamper. Voeg de melk toe. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  6. Haal de koteletten uit de pan en hou warm. Blus de pan met 1 dl water en voeg de kippenbouillon. Schraap de braadresten los met een houten lepel en voeg de instantsausbinder toe. Doe er de rozijnen bij.

  7. Serveer de koteletten met de koolrabipuree en werk af met de rozijnensaus.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 2732 kj
Energie 653 kcal
Vet 27.8 g
Verzadigd vet 14.1 g
Koolhydraat 50.6 g
Suiker 9.7 g
Vezel 9.3 g
Eiwit 45.7 g
Zout 3.5 g
natrium 1.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Caves Saint-Pierre ‘L'Excellence de Signargues’ A.O.P. Côtes du Rhône Villages Bier Postel Tripel Blond abdijbier

Bekijk het recept digitaal