Aspergerisotto met dille
Aspergerisotto met dille

Aspergerisotto met dille

50 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 473 kcal
Vet 23 g
Koolhydraat 52.7 g
Eiwit 10.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de asperges van de top naar de voet (hou de schillen apart). Verwijder het harde uiteinde en snij de asperges in stukken van ± 2 cm.

  3. Kook de aspergeschillen 15 min. in 1/2 L water. Haal de schillen eruit en los het bouillonblokje op in het hete water.

  4. Snipper intussen de sjalot fijn.

  5. Hak de dille fijn (hou 4 takjes opzij voor de afwerking).

  6. Spoel de rijst onder koud water.

  7. Rasp de parmezaan.

  8. Bereiding:
  9. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan met dikke bodem en stoof de fijngesnipperde sjalot glazig.

  10. Voeg de rijst toe en roerbak 3 min. met een houten lepel. Blus met de witte wijn en roer goed. Laat de wijn bijna volledig verdampen.

  11. Overgiet daarna met 3/4 van de bouillon. Dek af en laat ± 15 min. koken op een zacht vuur. Voeg halverwege de rest van de bouillon toe.

  12. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de stukjes asperge 10 min. op een zacht vuur. Kruid met peper en zout.

  13. Voeg de helft van de zure room, de fijngesnipperde dille en 3/4 van de stukjes asperge met het stoofvocht toe aan de rijst. Meng door elkaar en laat even opwarmen.

  14. Neem van het vuur, kruid eventueel naar smaak bij met peper en zout en roer er de parmezaan onder.

  15. Afwerking:
  16. Verdeel de risotto over de borden. Bestrooi met de rest van de stukjes asperge en werk elk bord af met 1 koffiel. zure room en enkele plukjes dille.

Tip

Maak van deze risotto een hoofdgerecht door er een stukje gebakken zalm of lamsfilet bij te geven.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de asperges van de top naar de voet (hou de schillen apart). Verwijder het harde uiteinde en snij de asperges in stukken van ± 2 cm.

  3. Kook de aspergeschillen 15 min. in 1/2 L water. Haal de schillen eruit en los het bouillonblokje op in het hete water.

  4. Snipper intussen de sjalot fijn.

  5. Hak de dille fijn (hou 4 takjes opzij voor de afwerking).

  6. Spoel de rijst onder koud water.

  7. Rasp de parmezaan.

  8. Bereiding:
  9. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan met dikke bodem en stoof de fijngesnipperde sjalot glazig.

  10. Voeg de rijst toe en roerbak 3 min. met een houten lepel. Blus met de witte wijn en roer goed. Laat de wijn bijna volledig verdampen.

  11. Overgiet daarna met 3/4 van de bouillon. Dek af en laat ± 15 min. koken op een zacht vuur. Voeg halverwege de rest van de bouillon toe.

  12. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de stukjes asperge 10 min. op een zacht vuur. Kruid met peper en zout.

  13. Voeg de helft van de zure room, de fijngesnipperde dille en 3/4 van de stukjes asperge met het stoofvocht toe aan de rijst. Meng door elkaar en laat even opwarmen.

  14. Neem van het vuur, kruid eventueel naar smaak bij met peper en zout en roer er de parmezaan onder.

  15. Afwerking:
  16. Verdeel de risotto over de borden. Bestrooi met de rest van de stukjes asperge en werk elk bord af met 1 koffiel. zure room en enkele plukjes dille.

Tip

Maak van deze risotto een hoofdgerecht door er een stukje gebakken zalm of lamsfilet bij te geven.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 473 kcal
Vet 23 g
Koolhydraat 52.7 g
Eiwit 10.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Muscat `Réserve' A.O.P. Alsace - Caves de Bennwihr Wijn Grüner Veltliner Winzer Krems - Oostenrijk

Bekijk het recept digitaal