Asperges met kruidenmayonaise
Asperges met kruidenmayonaise

Asperges met kruidenmayonaise

15 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 179 kcal
Vet 15.5 g
Koolhydraat 6.7 g
Eiwit 3.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de asperges van top naar voet. Snij de harde uiteinden (± 2 cm) eraf.

  3. Bereiding:
  4. Leg de asperges in een ruime hoeveelheid lichtgezouten kokend water. Laat 10 à 15 min. koken, afhankelijk van de dikte (prik er voorzichtig in met een vork om de gaarheid te controleren). Schep de asperges uit het water en laat uitlekken. U kan de asperges ook stomen.

  5. Meng de rest van de ingrediënten voor de kruidenmayonaise.

  6. Afwerking:
  7. Verdeel de asperges over de borden en dien op met de kruidenmayonaise. U kan de asperges ook serveren als tapa. Snij ze dan in 2. Geef er de kruidenmayonaise bij als dipsausje.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de asperges van top naar voet. Snij de harde uiteinden (± 2 cm) eraf.

  3. Bereiding:
  4. Leg de asperges in een ruime hoeveelheid lichtgezouten kokend water. Laat 10 à 15 min. koken, afhankelijk van de dikte (prik er voorzichtig in met een vork om de gaarheid te controleren). Schep de asperges uit het water en laat uitlekken. U kan de asperges ook stomen.

  5. Meng de rest van de ingrediënten voor de kruidenmayonaise.

  6. Afwerking:
  7. Verdeel de asperges over de borden en dien op met de kruidenmayonaise. U kan de asperges ook serveren als tapa. Snij ze dan in 2. Geef er de kruidenmayonaise bij als dipsausje.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 179 kcal
Vet 15.5 g
Koolhydraat 6.7 g
Eiwit 3.2 g

Bekijk het recept digitaal