- Bewaar

- Bewaar
Asperges met peterselieroom en ei
Onze drankensuggesties
Wijn Muscat Bestheim A.C. Alsace Aantrekkelijke elzaswijn met heerlijke neus van muskaatdruiven en een aangenaam droge, volle smaak.
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Hak de gespoelde peterselie zeer fijn. Dat gaat heel snel als u enkele takjes in een smal glas doet en ze met een schaar fijnknipt.
-
Schil de verse asperges. Snij de asperges in stukjes. Kook de aspergestukjes gedurende 12 min. in lichtgezouten kokend water waaraan u 1 eetl. citroensap toevoegt. Laat ze goed uitlekken.
-
Hak de sjalot zeer fijn. Verhit 1 eetl. boter in een steelpan en stoof de sjalotsnippers glazig. Voeg de room, de fijngehakte peterselie (hou 1 eetl. peterselie opzij voor de versiering), nootmuskaat, cayennepeper, peper en zout toe. Laat 2 min. doorkoken. Voeg 1 eetl. citroensap toe en mix tot een gladde saus.
-
Bereiding:
-
Verdeel de aspergestukjes en de saus over de ovenschaaltjes. Maak een opening in het midden van elk schoteltje en breek er het ei in.
-
Zet de schoteltjes gedurende 12 min. in een voorverwarmde oven op 200 °C.
-
Afwerking:
-
Strooi wat fijngehakte peterselie over de schoteltjes en dien op met een sneetje volkorenbrood.
Onze drankensuggesties
Wijn Muscat Bestheim A.C. Alsace Aantrekkelijke elzaswijn met heerlijke neus van muskaatdruiven en een aangenaam droge, volle smaak.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Hak de gespoelde peterselie zeer fijn. Dat gaat heel snel als u enkele takjes in een smal glas doet en ze met een schaar fijnknipt.
-
Schil de verse asperges. Snij de asperges in stukjes. Kook de aspergestukjes gedurende 12 min. in lichtgezouten kokend water waaraan u 1 eetl. citroensap toevoegt. Laat ze goed uitlekken.
-
Hak de sjalot zeer fijn. Verhit 1 eetl. boter in een steelpan en stoof de sjalotsnippers glazig. Voeg de room, de fijngehakte peterselie (hou 1 eetl. peterselie opzij voor de versiering), nootmuskaat, cayennepeper, peper en zout toe. Laat 2 min. doorkoken. Voeg 1 eetl. citroensap toe en mix tot een gladde saus.
-
Bereiding:
-
Verdeel de aspergestukjes en de saus over de ovenschaaltjes. Maak een opening in het midden van elk schoteltje en breek er het ei in.
-
Zet de schoteltjes gedurende 12 min. in een voorverwarmde oven op 200 °C.
-
Afwerking:
-
Strooi wat fijngehakte peterselie over de schoteltjes en dien op met een sneetje volkorenbrood.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Muscat Bestheim A.C. Alsace Aantrekkelijke elzaswijn met heerlijke neus van muskaatdruiven en een aangenaam droge, volle smaak.