Asperges met peterselieroom en ei
Asperges met peterselieroom en ei

Asperges met peterselieroom en ei

30 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 274 kcal
Vet 20.1 g
Koolhydraat 6.1 g
Eiwit 9.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Hak de gespoelde peterselie zeer fijn. Dat gaat heel snel als u enkele takjes in een smal glas doet en ze met een schaar fijnknipt.

  3. Schil de verse asperges. Snij de asperges in stukjes. Kook de aspergestukjes gedurende 12 min. in lichtgezouten kokend water waaraan u 1 eetl. citroensap toevoegt. Laat ze goed uitlekken.

  4. Hak de sjalot zeer fijn. Verhit 1 eetl. boter in een steelpan en stoof de sjalotsnippers glazig. Voeg de room, de fijngehakte peterselie (hou 1 eetl. peterselie opzij voor de versiering), nootmuskaat, cayennepeper, peper en zout toe. Laat 2 min. doorkoken. Voeg 1 eetl. citroensap toe en mix tot een gladde saus.

  5. Bereiding:
  6. Verdeel de aspergestukjes en de saus over de ovenschaaltjes. Maak een opening in het midden van elk schoteltje en breek er het ei in.

  7. Zet de schoteltjes gedurende 12 min. in een voorverwarmde oven op 200 °C.

  8. Afwerking:
  9. Strooi wat fijngehakte peterselie over de schoteltjes en dien op met een sneetje volkorenbrood.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Hak de gespoelde peterselie zeer fijn. Dat gaat heel snel als u enkele takjes in een smal glas doet en ze met een schaar fijnknipt.

  3. Schil de verse asperges. Snij de asperges in stukjes. Kook de aspergestukjes gedurende 12 min. in lichtgezouten kokend water waaraan u 1 eetl. citroensap toevoegt. Laat ze goed uitlekken.

  4. Hak de sjalot zeer fijn. Verhit 1 eetl. boter in een steelpan en stoof de sjalotsnippers glazig. Voeg de room, de fijngehakte peterselie (hou 1 eetl. peterselie opzij voor de versiering), nootmuskaat, cayennepeper, peper en zout toe. Laat 2 min. doorkoken. Voeg 1 eetl. citroensap toe en mix tot een gladde saus.

  5. Bereiding:
  6. Verdeel de aspergestukjes en de saus over de ovenschaaltjes. Maak een opening in het midden van elk schoteltje en breek er het ei in.

  7. Zet de schoteltjes gedurende 12 min. in een voorverwarmde oven op 200 °C.

  8. Afwerking:
  9. Strooi wat fijngehakte peterselie over de schoteltjes en dien op met een sneetje volkorenbrood.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 274 kcal
Vet 20.1 g
Koolhydraat 6.1 g
Eiwit 9.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Muscat Bestheim A.C. Alsace Aantrekkelijke elzaswijn met heerlijke neus van muskaatdruiven en een aangenaam droge, volle smaak.

Bekijk het recept digitaal