Aubergineburger met yoghurtdressing
Aubergineburger met yoghurtdressing

Aubergineburger met yoghurtdressing

25 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 2393 kj
Energie 572 kcal
Vet 24.5 g
Verzadigd vet 6.7 g
Koolhydraat 65.3 g
Suiker 16.7 g
Vezel 11 g
Eiwit 17.2 g
Zout 1.9 g
natrium 0.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 25 min.
  2. Meng de panko met de bloem en de Provençaalse kruiden. Klop de eieren los.

  3. Snipper de lente-ui fijn. Snij de aubergine in schijven van 1 cm, haal ze door het ei en paneer met het pankomengsel.

  4. Verwijder de uiteindes van de prinsessenbonen en kook ze 8 min. in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.

  5. Verhit de olijfolie in een pan en bak de gepaneerde aubergine ± 3 min. goudbruin langs elke kant.

  6. Rasp de appel fijn, prak het vruchtvlees van de avocado en meng allebei met de Griekse yoghurt. Kruid met peper en zout.

  7. Bak de hamburgerbroodjes (instructies: zie verpakking).

  8. Schik de aubergine op een broodje. Verdeel er de Griekse yoghurt, prinsessenbonen en lente-ui over.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 25 min.
  2. Meng de panko met de bloem en de Provençaalse kruiden. Klop de eieren los.

  3. Snipper de lente-ui fijn. Snij de aubergine in schijven van 1 cm, haal ze door het ei en paneer met het pankomengsel.

  4. Verwijder de uiteindes van de prinsessenbonen en kook ze 8 min. in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.

  5. Verhit de olijfolie in een pan en bak de gepaneerde aubergine ± 3 min. goudbruin langs elke kant.

  6. Rasp de appel fijn, prak het vruchtvlees van de avocado en meng allebei met de Griekse yoghurt. Kruid met peper en zout.

  7. Bak de hamburgerbroodjes (instructies: zie verpakking).

  8. Schik de aubergine op een broodje. Verdeel er de Griekse yoghurt, prinsessenbonen en lente-ui over.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 2393 kj
Energie 572 kcal
Vet 24.5 g
Verzadigd vet 6.7 g
Koolhydraat 65.3 g
Suiker 16.7 g
Vezel 11 g
Eiwit 17.2 g
Zout 1.9 g
natrium 0.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Change Chardonnay I.G.P. Pays d'Oc Gérard Bertrand Bier La Cambre Blond Blond bier

Bekijk het recept digitaal