- Bewaar

- Bewaar
Bananengembercake met mandarijntjes
Onze drankensuggesties
Wijn Aphrodis A.C. Muscat de Rivesaltes Verleidelijke natuurlijke zoete witte wijn met een diepgouden kleur en genereuze aroma's van muscat-druiven. Gecorseerd maar toch zacht. Koel schenken (8 à 9 °C).
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Pers de mandarijntjes.
-
Snij een stuk citroenschil (± 2 x 2 cm) in flinterdunne reepjes. Pers de citroen: u heeft 1 koffiel. sap nodig.
-
Prak de banaan fijn en besprenkel met het citroensap.
-
Schil het stukje gember en snij in heel kleine stukjes.
-
Bereiding:
-
Klop met de mixer de eieren samen met 250 g rietsuiker, het zakje vanillesuiker, 1 koffiel. gemberpoeder en een snuifje zout.
-
Voeg de boter toe en klop terug goed op.
-
Meng er de fijngeprakte banaan en de reepjes citroenschil door en zeef de bloem boven het deeg. Schep goed om.
-
Doe het deeg in een goed ingeboterde cakevorm en schuif gedurende 50 à 55 min. in een op 190 °C voorverwarmde oven. De cake is klaar als u er een mes insteekt en het er droog uitkomt.
-
Laat ondertussen de stukjes gember samen met 2 eetl. rietsuiker en 3 eetl. water gedurende 5 min. sudderen. Giet er dan het mandarijnensap bij en laat 10 min. koken tot een stroperige saus. Opgelet: blijf roeren want dit sausje brandt vlug aan.
-
Haal de cake uit de oven en laat enkele min. rusten. Haal uit de vorm en giet er langzaam de mandarijntjes-gembersaus over zodat de saus in het gebak kan dringen.
-
Afwerking:
-
Laat afkoelen en dien zo op, of met een toefje slagroom.
Onze drankensuggesties
Wijn Aphrodis A.C. Muscat de Rivesaltes Verleidelijke natuurlijke zoete witte wijn met een diepgouden kleur en genereuze aroma's van muscat-druiven. Gecorseerd maar toch zacht. Koel schenken (8 à 9 °C).
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Pers de mandarijntjes.
-
Snij een stuk citroenschil (± 2 x 2 cm) in flinterdunne reepjes. Pers de citroen: u heeft 1 koffiel. sap nodig.
-
Prak de banaan fijn en besprenkel met het citroensap.
-
Schil het stukje gember en snij in heel kleine stukjes.
-
Bereiding:
-
Klop met de mixer de eieren samen met 250 g rietsuiker, het zakje vanillesuiker, 1 koffiel. gemberpoeder en een snuifje zout.
-
Voeg de boter toe en klop terug goed op.
-
Meng er de fijngeprakte banaan en de reepjes citroenschil door en zeef de bloem boven het deeg. Schep goed om.
-
Doe het deeg in een goed ingeboterde cakevorm en schuif gedurende 50 à 55 min. in een op 190 °C voorverwarmde oven. De cake is klaar als u er een mes insteekt en het er droog uitkomt.
-
Laat ondertussen de stukjes gember samen met 2 eetl. rietsuiker en 3 eetl. water gedurende 5 min. sudderen. Giet er dan het mandarijnensap bij en laat 10 min. koken tot een stroperige saus. Opgelet: blijf roeren want dit sausje brandt vlug aan.
-
Haal de cake uit de oven en laat enkele min. rusten. Haal uit de vorm en giet er langzaam de mandarijntjes-gembersaus over zodat de saus in het gebak kan dringen.
-
Afwerking:
-
Laat afkoelen en dien zo op, of met een toefje slagroom.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Aphrodis A.C. Muscat de Rivesaltes Verleidelijke natuurlijke zoete witte wijn met een diepgouden kleur en genereuze aroma's van muscat-druiven. Gecorseerd maar toch zacht. Koel schenken (8 à 9 °C).