Bananenmousse met speculaas en chocolade
Bananenmousse met speculaas en chocolade

Bananenmousse met speculaas en chocolade

45 min.
Dessert
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 500 kcal
Vet 24.3 g
Koolhydraat 60.7 g
Eiwit 9.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de gelatineblaadjes een paar min. weken in een ruime kom koud water.

  3. Snij de cake in plakjes van 1 cm dik. Snij daaruit 8 rondjes met dezelfde doorsnede als het glas of de coupe waarin u de mousse wil serveren.

  4. Smelt de witte chocolade (in de microgolfoven, 5 min. op halve kracht of au bain marie: in een pannetje dat u in een grotere pan met water verwarmt) en meng er de grof gekruimelde speculaas onder. Smeer op de 8 plakjes cake. Leg ze op de bodem van de glazen, met de chocoladekant naar boven.

  5. Bereiding:
  6. Doe de bananen in grove stukken in een mengbeker, giet er het citroensap bij en mix fijn.

  7. Klop de eiwitten met de kloppers van de mixer tot stevige pieken. Voeg er beetje bij beetje de suiker aan toe en klop nog eens goed op.

  8. Warm in een steelpannetje het sinaasappelsap op tot net onder het kookpunt. Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze op in het sap. Giet bij de gemixte bananen. Schep goed om.

  9. Schep de verse kaas en de eiwitpieken onder het bananenmengsel. Vul er de glazen mee en zet ze koel weg. Laat min. 3 u opstijven in de koelkast.

  10. Afwerking:
  11. Bestrooi de bananenmousse met geraspte witte chocolade en wat verkruimelde speculaas.

Tip

Tip In plaats van verse kaas kan u ook 1,5 dl room gebruiken, die u half opklopt. Kooktips - Het chocoladebodempje is heel krokant. Wil u dit wat zachter, dan mengt u een scheutje melk of enkele nootjes boter onder de gesmolten chocolade (punt 3 van de voorbereiding). - U kan de bananenmousse ook als 'torentje' presenteren. Gebruik dan wel 3 gelatineblaadjes (in plaats van 2) zodat de mousse stijver is. 1. Verdeel de bananenmousse over 8 kleine potjes (bv. yoghurtpotjes). Dek de mousse af met een rondje cake, met de chocoladekant naar onder. 2. Om de mousse uit de potjes te halen, houdt u het potje even onder warm water en u maakt de randen los met een mes. Stort in het midden van een bord en versier met de geraspte chocolade en verkruimelde speculoos. Versier met wat rood fruit of bosvruchten (diepvries, Ringis) en streepjes frambozencoulis (diepvries, Ringis).

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de gelatineblaadjes een paar min. weken in een ruime kom koud water.

  3. Snij de cake in plakjes van 1 cm dik. Snij daaruit 8 rondjes met dezelfde doorsnede als het glas of de coupe waarin u de mousse wil serveren.

  4. Smelt de witte chocolade (in de microgolfoven, 5 min. op halve kracht of au bain marie: in een pannetje dat u in een grotere pan met water verwarmt) en meng er de grof gekruimelde speculaas onder. Smeer op de 8 plakjes cake. Leg ze op de bodem van de glazen, met de chocoladekant naar boven.

  5. Bereiding:
  6. Doe de bananen in grove stukken in een mengbeker, giet er het citroensap bij en mix fijn.

  7. Klop de eiwitten met de kloppers van de mixer tot stevige pieken. Voeg er beetje bij beetje de suiker aan toe en klop nog eens goed op.

  8. Warm in een steelpannetje het sinaasappelsap op tot net onder het kookpunt. Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze op in het sap. Giet bij de gemixte bananen. Schep goed om.

  9. Schep de verse kaas en de eiwitpieken onder het bananenmengsel. Vul er de glazen mee en zet ze koel weg. Laat min. 3 u opstijven in de koelkast.

  10. Afwerking:
  11. Bestrooi de bananenmousse met geraspte witte chocolade en wat verkruimelde speculaas.

Tip

Tip In plaats van verse kaas kan u ook 1,5 dl room gebruiken, die u half opklopt. Kooktips - Het chocoladebodempje is heel krokant. Wil u dit wat zachter, dan mengt u een scheutje melk of enkele nootjes boter onder de gesmolten chocolade (punt 3 van de voorbereiding). - U kan de bananenmousse ook als 'torentje' presenteren. Gebruik dan wel 3 gelatineblaadjes (in plaats van 2) zodat de mousse stijver is. 1. Verdeel de bananenmousse over 8 kleine potjes (bv. yoghurtpotjes). Dek de mousse af met een rondje cake, met de chocoladekant naar onder. 2. Om de mousse uit de potjes te halen, houdt u het potje even onder warm water en u maakt de randen los met een mes. Stort in het midden van een bord en versier met de geraspte chocolade en verkruimelde speculoos. Versier met wat rood fruit of bosvruchten (diepvries, Ringis) en streepjes frambozencoulis (diepvries, Ringis).

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 500 kcal
Vet 24.3 g
Koolhydraat 60.7 g
Eiwit 9.5 g

Bekijk het recept digitaal