- Bewaar

- Bewaar
Bananenmousse met speculaas en chocolade
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de gelatineblaadjes een paar min. weken in een ruime kom koud water.
-
Snij de cake in plakjes van 1 cm dik. Snij daaruit 8 rondjes met dezelfde doorsnede als het glas of de coupe waarin u de mousse wil serveren.
-
Smelt de witte chocolade (in de microgolfoven, 5 min. op halve kracht of au bain marie: in een pannetje dat u in een grotere pan met water verwarmt) en meng er de grof gekruimelde speculaas onder. Smeer op de 8 plakjes cake. Leg ze op de bodem van de glazen, met de chocoladekant naar boven.
-
Bereiding:
-
Doe de bananen in grove stukken in een mengbeker, giet er het citroensap bij en mix fijn.
-
Klop de eiwitten met de kloppers van de mixer tot stevige pieken. Voeg er beetje bij beetje de suiker aan toe en klop nog eens goed op.
-
Warm in een steelpannetje het sinaasappelsap op tot net onder het kookpunt. Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze op in het sap. Giet bij de gemixte bananen. Schep goed om.
-
Schep de verse kaas en de eiwitpieken onder het bananenmengsel. Vul er de glazen mee en zet ze koel weg. Laat min. 3 u opstijven in de koelkast.
-
Afwerking:
-
Bestrooi de bananenmousse met geraspte witte chocolade en wat verkruimelde speculaas.
Tip In plaats van verse kaas kan u ook 1,5 dl room gebruiken, die u half opklopt. Kooktips - Het chocoladebodempje is heel krokant. Wil u dit wat zachter, dan mengt u een scheutje melk of enkele nootjes boter onder de gesmolten chocolade (punt 3 van de voorbereiding). - U kan de bananenmousse ook als 'torentje' presenteren. Gebruik dan wel 3 gelatineblaadjes (in plaats van 2) zodat de mousse stijver is. 1. Verdeel de bananenmousse over 8 kleine potjes (bv. yoghurtpotjes). Dek de mousse af met een rondje cake, met de chocoladekant naar onder. 2. Om de mousse uit de potjes te halen, houdt u het potje even onder warm water en u maakt de randen los met een mes. Stort in het midden van een bord en versier met de geraspte chocolade en verkruimelde speculoos. Versier met wat rood fruit of bosvruchten (diepvries, Ringis) en streepjes frambozencoulis (diepvries, Ringis).
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de gelatineblaadjes een paar min. weken in een ruime kom koud water.
-
Snij de cake in plakjes van 1 cm dik. Snij daaruit 8 rondjes met dezelfde doorsnede als het glas of de coupe waarin u de mousse wil serveren.
-
Smelt de witte chocolade (in de microgolfoven, 5 min. op halve kracht of au bain marie: in een pannetje dat u in een grotere pan met water verwarmt) en meng er de grof gekruimelde speculaas onder. Smeer op de 8 plakjes cake. Leg ze op de bodem van de glazen, met de chocoladekant naar boven.
-
Bereiding:
-
Doe de bananen in grove stukken in een mengbeker, giet er het citroensap bij en mix fijn.
-
Klop de eiwitten met de kloppers van de mixer tot stevige pieken. Voeg er beetje bij beetje de suiker aan toe en klop nog eens goed op.
-
Warm in een steelpannetje het sinaasappelsap op tot net onder het kookpunt. Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze op in het sap. Giet bij de gemixte bananen. Schep goed om.
-
Schep de verse kaas en de eiwitpieken onder het bananenmengsel. Vul er de glazen mee en zet ze koel weg. Laat min. 3 u opstijven in de koelkast.
-
Afwerking:
-
Bestrooi de bananenmousse met geraspte witte chocolade en wat verkruimelde speculaas.
Tip In plaats van verse kaas kan u ook 1,5 dl room gebruiken, die u half opklopt. Kooktips - Het chocoladebodempje is heel krokant. Wil u dit wat zachter, dan mengt u een scheutje melk of enkele nootjes boter onder de gesmolten chocolade (punt 3 van de voorbereiding). - U kan de bananenmousse ook als 'torentje' presenteren. Gebruik dan wel 3 gelatineblaadjes (in plaats van 2) zodat de mousse stijver is. 1. Verdeel de bananenmousse over 8 kleine potjes (bv. yoghurtpotjes). Dek de mousse af met een rondje cake, met de chocoladekant naar onder. 2. Om de mousse uit de potjes te halen, houdt u het potje even onder warm water en u maakt de randen los met een mes. Stort in het midden van een bord en versier met de geraspte chocolade en verkruimelde speculoos. Versier met wat rood fruit of bosvruchten (diepvries, Ringis) en streepjes frambozencoulis (diepvries, Ringis).