- Bewaar

- Bewaar
Bladerdeeghapje met zeewolf
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Borstel de champignons schoon of spoel ze af. Laat de kleine champignons heel, de grotere snijdt u in twee of in vier.
-
Snij de selder in blokjes.
-
Bereiding:
-
Laat 1 eetl. boter smelten in een pan. Voeg de champignons toe en besprenkel met het sap van 1/2 citroen. Laat gedurende 7 min. gaar stoven op een matig vuur. Kruid met peper en zout.
-
Breng de visbouillon aan de kook in een kookpan. Voeg de selderblokjes toe en laat afgedekt 5 min. koken. Breek de diepgevroren visfilets indien nodig in kleinere stukken. Voeg ze bij de bouillon en breng terug tegen het kookpunt. Dek af en laat op een zacht vuur gaar worden gedurende 10 min.
-
Haal de vis uit de bouillon en laat uitlekken. Giet de visbouillon door een zeef. Vang de bouillon op en hou de selder apart. Snij de vis in kleinere stukjes en verwijder ondertussen resterende graatjes.
-
Snij het hoedje uit de bladerdeegpasteitjes. Verwarm de bladerdeegpasteitjes gedurende 10 min. in de oven op 200 °C.
-
Laat voor de saus 2 eetl. boter smelten in een kookpan. Meng er de bloem door en roer goed om met een klopper. Leng al roerend aan met de opgevangen bouillon. Laat de saus doorkoken en blijf roeren tot u een gladde saus bekomt. Neem de pan van het vuur.
-
Meng de eidooier door de room. Voeg dit mengsel bij de saus terwijl u stevig blijft kloppen. Kruid met peper, zout en dille.
-
Meng de stukjes vis, de selder en de champignons voorzichtig onder de saus. Laat opwarmen op een matig vuur (niet laten koken). Breng op smaak met het sap van een halve citroen.
-
Afwerking:
-
Vul de pasteitjes met de bereiding en dien onmiddellijk op.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Borstel de champignons schoon of spoel ze af. Laat de kleine champignons heel, de grotere snijdt u in twee of in vier.
-
Snij de selder in blokjes.
-
Bereiding:
-
Laat 1 eetl. boter smelten in een pan. Voeg de champignons toe en besprenkel met het sap van 1/2 citroen. Laat gedurende 7 min. gaar stoven op een matig vuur. Kruid met peper en zout.
-
Breng de visbouillon aan de kook in een kookpan. Voeg de selderblokjes toe en laat afgedekt 5 min. koken. Breek de diepgevroren visfilets indien nodig in kleinere stukken. Voeg ze bij de bouillon en breng terug tegen het kookpunt. Dek af en laat op een zacht vuur gaar worden gedurende 10 min.
-
Haal de vis uit de bouillon en laat uitlekken. Giet de visbouillon door een zeef. Vang de bouillon op en hou de selder apart. Snij de vis in kleinere stukjes en verwijder ondertussen resterende graatjes.
-
Snij het hoedje uit de bladerdeegpasteitjes. Verwarm de bladerdeegpasteitjes gedurende 10 min. in de oven op 200 °C.
-
Laat voor de saus 2 eetl. boter smelten in een kookpan. Meng er de bloem door en roer goed om met een klopper. Leng al roerend aan met de opgevangen bouillon. Laat de saus doorkoken en blijf roeren tot u een gladde saus bekomt. Neem de pan van het vuur.
-
Meng de eidooier door de room. Voeg dit mengsel bij de saus terwijl u stevig blijft kloppen. Kruid met peper, zout en dille.
-
Meng de stukjes vis, de selder en de champignons voorzichtig onder de saus. Laat opwarmen op een matig vuur (niet laten koken). Breng op smaak met het sap van een halve citroen.
-
Afwerking:
-
Vul de pasteitjes met de bereiding en dien onmiddellijk op.