Bladerdeegkoekjes met tijgergarnalen en asperges
Bladerdeegkoekjes met tijgergarnalen en asperges

Bladerdeegkoekjes met tijgergarnalen en asperges

40 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 527 kcal
Vet 34.3 g
Koolhydraat 26.3 g
Eiwit 20.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Leg de tijgergarnalen 2 min. in heet water en pel ze. Hou de harnassen opzij. Dep goed droog en verwijder het darmkanaal (de bruine draad die erg bitter smaakt).

  3. Smelt 1 eetl. boter in een kookpan en stoof de fijngesnipperde ui samen met de harnassen van de garnalen. Giet er na enkele min. de droge witte wijn en de helft van het citroensap bij. Voeg de tijm en het laurierblaadje toe. Leng aan met 1 dl lichtgezouten water en laat afgedekt ± 15 min. heel zachtjes koken. Schep dan de ui en de harnassen uit de pan.

  4. Laat diepgevroren asperges oppervlakkig ontdooien en snij ze in stukjes van ± 3 cm. Verse asperges schilt u eerst met een dunschiller (van onder de kop naar beneden). Doe ze in het kookwater, samen met de gepelde tijgergarnalen. Dek af en laat zachtjes garen gedurende ± 7 min.

  5. Laat de plakjes bladerdeeg gedurende 15 min. ontdooien, rol iets uit in de lengte en snij elk stuk in 2.

  6. Leg de plakjes bladerdeeg op een ovenplaat, klop het ei los en strijk het bladerdeeg ermee in.

  7. Bereiding:
  8. Schep de asperges en de tijgergarnalen uit het kookvocht. Laat het kookvocht tot de helft inkoken.

  9. Giet er de room bij en laat opnieuw enkele min. inkoken. Meng eetl. bloem met 3 eetl. boter (beurre manié) en voeg dit beetje bij beetje toe tot de saus goed gebonden is.

  10. Voeg het bolletje kervel toe en kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  11. Voeg de tijgergarnalen en de asperges opnieuw toe en warm ze op in de saus. Breng op smaak met de rest van het citroensap en voeg de tomatenblokjes toe.

  12. Bak ondertussen de bladerdeegjes gedurende 10 à 15 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.

  13. Afwerking:
  14. Snij de mooi opgezwollen bladerdeegkoekjes open (niet volledig doorsnijden) en schik ze op de borden. Vul met de bereiding van asperges en tijgergarnalen.

Tip

Kooktip Punt 1 tot en met 3 kan u vooraf doen. Op het moment zelf start u bij punt 4, zo heeft u maar enkele min. werk op het moment zelf.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Leg de tijgergarnalen 2 min. in heet water en pel ze. Hou de harnassen opzij. Dep goed droog en verwijder het darmkanaal (de bruine draad die erg bitter smaakt).

  3. Smelt 1 eetl. boter in een kookpan en stoof de fijngesnipperde ui samen met de harnassen van de garnalen. Giet er na enkele min. de droge witte wijn en de helft van het citroensap bij. Voeg de tijm en het laurierblaadje toe. Leng aan met 1 dl lichtgezouten water en laat afgedekt ± 15 min. heel zachtjes koken. Schep dan de ui en de harnassen uit de pan.

  4. Laat diepgevroren asperges oppervlakkig ontdooien en snij ze in stukjes van ± 3 cm. Verse asperges schilt u eerst met een dunschiller (van onder de kop naar beneden). Doe ze in het kookwater, samen met de gepelde tijgergarnalen. Dek af en laat zachtjes garen gedurende ± 7 min.

  5. Laat de plakjes bladerdeeg gedurende 15 min. ontdooien, rol iets uit in de lengte en snij elk stuk in 2.

  6. Leg de plakjes bladerdeeg op een ovenplaat, klop het ei los en strijk het bladerdeeg ermee in.

  7. Bereiding:
  8. Schep de asperges en de tijgergarnalen uit het kookvocht. Laat het kookvocht tot de helft inkoken.

  9. Giet er de room bij en laat opnieuw enkele min. inkoken. Meng eetl. bloem met 3 eetl. boter (beurre manié) en voeg dit beetje bij beetje toe tot de saus goed gebonden is.

  10. Voeg het bolletje kervel toe en kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  11. Voeg de tijgergarnalen en de asperges opnieuw toe en warm ze op in de saus. Breng op smaak met de rest van het citroensap en voeg de tomatenblokjes toe.

  12. Bak ondertussen de bladerdeegjes gedurende 10 à 15 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.

  13. Afwerking:
  14. Snij de mooi opgezwollen bladerdeegkoekjes open (niet volledig doorsnijden) en schik ze op de borden. Vul met de bereiding van asperges en tijgergarnalen.

Tip

Kooktip Punt 1 tot en met 3 kan u vooraf doen. Op het moment zelf start u bij punt 4, zo heeft u maar enkele min. werk op het moment zelf.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 527 kcal
Vet 34.3 g
Koolhydraat 26.3 g
Eiwit 20.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Orca Bay Sauvignon Blanc Nieuw-Zeeland Levendige, nerveuze en frisfruitige sauvignonwijn. Bezit een intense neus en smaak van tropisch fruit, citrus en verse kruiden. Lekker en verfrissend!

Bekijk het recept digitaal