- Bewaar

- Bewaar
Bladerdeegvisjes met kabeljauw en zalm
Onze drankensuggesties
Wijn Droge witte elzaswijn met een uitgesproken karakter en een weelderig boeket. Wijn Duc de Lerme Sauvignon Vin de Pays d'Oc Wijn Deze aangename, heel droge en nerveuze witte wijn heeft een prettige fruitneus van groene appel, citrusvruchten en een zweempje munt. De smaak is heel fris.
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat het bladerdeeg ontdooien en rol het de helft groter uit. Snij er 4 visjes uit van elk ± 15 cm lang en 5 cm breed. Leg de visjes op een bakplaat en strijk ze in met losgeklopt ei.
-
Snij het preiwit in flinterdunne staafjes van ± 2 cm lang.
-
Snij 4 sneden van de Cambozola (± 1 cm dik).
-
Bereiding:
-
Breng de witte wijn aan de kook in een brede pan. Leg er de diepgevroren visfilets in, zoveel mogelijk naast elkaar. Kruid met peper en zout. Zet het vuur lager en laat gedurende 10 à 15 min. gaar worden. (1) Haal vervolgens de visfilets uit de pan en hou ze warm.
-
Laat intussen de bladerdeegvisjes gedurende een 15-tal min. bakken in de voorverwarmde oven (200 °C) tot ze goudbruin worden.
-
Smelt 1 eetl. boter in een brede pan en laat er de preireepjes kort in stoven. Giet er het kookvocht van de vis bij (door een zeef) en laat 3 min. koken. Doe er 100 g mascarpone bij en laat inkoken tot een lichtgebonden saus.
-
Tot slot maakt u de visschotel klaar: schik op een ovenschotel een stukje zalm en kabeljauw mooi naast elkaar. Leg er een sneetje Cambozola over. Werk zo alle stukken vis en kaas weg. Schuif de schotel in de oven tot de kaas smelt. Leg er dan pas de bladerdeegvisjes op.
-
Afwerking:
-
Schik op elk bord een bladerdeegvisje met zalm en kabeljauw en lepel er wat saus over. Dien op met natuuraardappelen of met rijst.
Onze drankensuggesties
Wijn Droge witte elzaswijn met een uitgesproken karakter en een weelderig boeket. Wijn Duc de Lerme Sauvignon Vin de Pays d'Oc Wijn Deze aangename, heel droge en nerveuze witte wijn heeft een prettige fruitneus van groene appel, citrusvruchten en een zweempje munt. De smaak is heel fris.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat het bladerdeeg ontdooien en rol het de helft groter uit. Snij er 4 visjes uit van elk ± 15 cm lang en 5 cm breed. Leg de visjes op een bakplaat en strijk ze in met losgeklopt ei.
-
Snij het preiwit in flinterdunne staafjes van ± 2 cm lang.
-
Snij 4 sneden van de Cambozola (± 1 cm dik).
-
Bereiding:
-
Breng de witte wijn aan de kook in een brede pan. Leg er de diepgevroren visfilets in, zoveel mogelijk naast elkaar. Kruid met peper en zout. Zet het vuur lager en laat gedurende 10 à 15 min. gaar worden. (1) Haal vervolgens de visfilets uit de pan en hou ze warm.
-
Laat intussen de bladerdeegvisjes gedurende een 15-tal min. bakken in de voorverwarmde oven (200 °C) tot ze goudbruin worden.
-
Smelt 1 eetl. boter in een brede pan en laat er de preireepjes kort in stoven. Giet er het kookvocht van de vis bij (door een zeef) en laat 3 min. koken. Doe er 100 g mascarpone bij en laat inkoken tot een lichtgebonden saus.
-
Tot slot maakt u de visschotel klaar: schik op een ovenschotel een stukje zalm en kabeljauw mooi naast elkaar. Leg er een sneetje Cambozola over. Werk zo alle stukken vis en kaas weg. Schuif de schotel in de oven tot de kaas smelt. Leg er dan pas de bladerdeegvisjes op.
-
Afwerking:
-
Schik op elk bord een bladerdeegvisje met zalm en kabeljauw en lepel er wat saus over. Dien op met natuuraardappelen of met rijst.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Droge witte elzaswijn met een uitgesproken karakter en een weelderig boeket. Wijn Duc de Lerme Sauvignon Vin de Pays d'Oc Wijn Deze aangename, heel droge en nerveuze witte wijn heeft een prettige fruitneus van groene appel, citrusvruchten en een zweempje munt. De smaak is heel fris.