- Bewaar

- Bewaar
Boomstammetje met groentegratin en notencrumble
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Breng lichtgezouten water aan de kook in een kookpot.
-
Schil intussen de aardappelen en snij in blokjes. Snij de broccoli en de bloemkool in roosjes. Hak de hazelnoten fijn en snipper de munt en de koriander fijn.
-
Kook de aardappelblokjes en de bloemkool- en broccoliroosjes 10 min. in de kookpot met kokend water.
-
Smelt intussen 4 eetl. boter in een steelpan en pers er het knoflook over. Roer er de bloem onder met een klopper en laat even drogen op het vuur. Giet er al roerend en beetje bij beetje de koude melk bij.
-
Voeg de mosterd toe en laat even pruttelen tot de saus lichtjes is ingedikt. Kruid met peper, zout en de nootmuskaat. Roer er de helft van de geraspte kaas onder en laat smelten. Neem van het vuur.
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Giet de aardappelen, de bloemkool en de broccoli af en laat goed uitlekken.
-
Maak intussen de crumble: meng 2 eetl. boter met de rest van de geraspte kaas, de fijngehakte hazelnoten en de groene kruiden.
-
Doe de aardappelen en de groenten in een ovenschaal. Lepel er de saus over en bestrooi met de crumble. Zet 15 min. in de voorverwarmde oven.
-
Verhit intussen de olijfolie in een pan en bak de boomstammetjes ± 15 min. aan alle kanten gaar en goudbruin op een zacht vuur.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Breng lichtgezouten water aan de kook in een kookpot.
-
Schil intussen de aardappelen en snij in blokjes. Snij de broccoli en de bloemkool in roosjes. Hak de hazelnoten fijn en snipper de munt en de koriander fijn.
-
Kook de aardappelblokjes en de bloemkool- en broccoliroosjes 10 min. in de kookpot met kokend water.
-
Smelt intussen 4 eetl. boter in een steelpan en pers er het knoflook over. Roer er de bloem onder met een klopper en laat even drogen op het vuur. Giet er al roerend en beetje bij beetje de koude melk bij.
-
Voeg de mosterd toe en laat even pruttelen tot de saus lichtjes is ingedikt. Kruid met peper, zout en de nootmuskaat. Roer er de helft van de geraspte kaas onder en laat smelten. Neem van het vuur.
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Giet de aardappelen, de bloemkool en de broccoli af en laat goed uitlekken.
-
Maak intussen de crumble: meng 2 eetl. boter met de rest van de geraspte kaas, de fijngehakte hazelnoten en de groene kruiden.
-
Doe de aardappelen en de groenten in een ovenschaal. Lepel er de saus over en bestrooi met de crumble. Zet 15 min. in de voorverwarmde oven.
-
Verhit intussen de olijfolie in een pan en bak de boomstammetjes ± 15 min. aan alle kanten gaar en goudbruin op een zacht vuur.