Boontjessalade met warme geitenkaas en pancetta
Boontjessalade met warme geitenkaas en pancetta

Boontjessalade met warme geitenkaas en pancetta

Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 437 kcal
Vet 38.2 g
Koolhydraat 8 g
Eiwit 15.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (± 15 min.)

  3. Snij de snijbonen in 5 schuine stukken.

  4. Snij de halfgedroogde tomaten in 2, de artisjokharten in 4 en de olijven in ringetjes.

  5. Snipper het basilicum en het bieslook fijn.

  6. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de zoete puntpaprika en snij in ringen.

  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Bereiding:
  9. Kook de stukjes snijboon 6 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.

  10. Leg ondertussen de geitenkaasjes en de sneetjes pancetta in een ovenschaal. Zet 10 min. in de voorverwarmde oven. De kaas moet lichtjes gesmolten zijn en de pancetta krokant.

  11. Maak de dressing: meng de mosterd met de appelazijn, de extra vierge olijfolie en het limoensap. Kruid met fleur de sel en zwarte peper.

  12. Meng de snijbonen met de rucola, de fijngesnipperde kruiden, de halfgedroogde tomaten, de artisjokharten, de olijf- en de paprikaringen. Breng op smaak met de dressing.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de salade over de borden en leg er telkens 1 geitenkaasje en 2 sneetjes pancetta op. Serveer met ciabatta of stokbrood.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (± 15 min.)

  3. Snij de snijbonen in 5 schuine stukken.

  4. Snij de halfgedroogde tomaten in 2, de artisjokharten in 4 en de olijven in ringetjes.

  5. Snipper het basilicum en het bieslook fijn.

  6. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de zoete puntpaprika en snij in ringen.

  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Bereiding:
  9. Kook de stukjes snijboon 6 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.

  10. Leg ondertussen de geitenkaasjes en de sneetjes pancetta in een ovenschaal. Zet 10 min. in de voorverwarmde oven. De kaas moet lichtjes gesmolten zijn en de pancetta krokant.

  11. Maak de dressing: meng de mosterd met de appelazijn, de extra vierge olijfolie en het limoensap. Kruid met fleur de sel en zwarte peper.

  12. Meng de snijbonen met de rucola, de fijngesnipperde kruiden, de halfgedroogde tomaten, de artisjokharten, de olijf- en de paprikaringen. Breng op smaak met de dressing.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de salade over de borden en leg er telkens 1 geitenkaasje en 2 sneetjes pancetta op. Serveer met ciabatta of stokbrood.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 437 kcal
Vet 38.2 g
Koolhydraat 8 g
Eiwit 15.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Tripel Abdijbier Wijn Montpeyroux Réserve `Luc Saint Roche' A.O.P. Coteaux du Languedoc

Bekijk het recept digitaal