- Bewaar

- Bewaar
Bruin brood met 4 gedroogde vruchten en noten
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(5 min.)
-
Laat de gist oplossen in 210 ml lauw water.
-
Hak de noten grof.
-
Snij de pruimen, vijgen en abrikozen in kleine stukjes.
-
Bereiding:
-
Doe de bloem in een grote mengkom en voeg de noten, de gedroogde vruchten, de boter, de suiker en het zout toe. Meng er de opgeloste gist onder en kneed 10 min. met de hand of 5 min. met een elektrische klopper met deeghaken.
-
Bedek met een vochtige keukenhanddoek of vershoudfolie en laat 20 min. rijzen.
-
Schik het deeg op het werkvlak en klop er goed op, zodat alle lucht eruit gaat. Kneed nog 2 min.
-
Bedek een rechthoekige brood- of cakevorm met bakpapier en scik er het deeg in. Dek opnieuw af en laat 30 à 40 min. rijzen tot het volume verdubbeld is.
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Zet ± 35 min. in de voorverwarmde oven.
- Graag een lichter brood? Voeg 100 g bloem toe en verdubbel de hoeveelheid gist. - Dit brood is heerlijk met een sneetje kaas.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(5 min.)
-
Laat de gist oplossen in 210 ml lauw water.
-
Hak de noten grof.
-
Snij de pruimen, vijgen en abrikozen in kleine stukjes.
-
Bereiding:
-
Doe de bloem in een grote mengkom en voeg de noten, de gedroogde vruchten, de boter, de suiker en het zout toe. Meng er de opgeloste gist onder en kneed 10 min. met de hand of 5 min. met een elektrische klopper met deeghaken.
-
Bedek met een vochtige keukenhanddoek of vershoudfolie en laat 20 min. rijzen.
-
Schik het deeg op het werkvlak en klop er goed op, zodat alle lucht eruit gaat. Kneed nog 2 min.
-
Bedek een rechthoekige brood- of cakevorm met bakpapier en scik er het deeg in. Dek opnieuw af en laat 30 à 40 min. rijzen tot het volume verdubbeld is.
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Zet ± 35 min. in de voorverwarmde oven.
- Graag een lichter brood? Voeg 100 g bloem toe en verdubbel de hoeveelheid gist. - Dit brood is heerlijk met een sneetje kaas.