Charlotte met mangomousse en bosvruchten
Charlotte met mangomousse en bosvruchten

Charlotte met mangomousse en bosvruchten

Dessert
10 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 456 kcal
Vet 22.5 g
Verzadigd vet 12.8 g
Koolhydraat 53 g
Suiker 39.8 g
Vezel 3.6 g
Eiwit 8.5 g
Zout 0.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de gelatine weken in koud water.

  3. Rasp de schil van de limoen (niet het wit). Pers de limoen.

  4. Pluk de blaadjes van het takje munt.

  5. Snij 1 topje van de madeirakoekjes af.

  6. Schil de mango en snij het vruchtvlees in fijne plakjes.

  7. Lepel het vruchtvlees uit de passievruchten en hou 3 uitgelepelde helften apart.

  8. Bekleed de bodem vaneen springvorm (Ø 26 cm) met bakpapier.

  9. Vet de randen in met de boter en bestrooi met 1 eetl. bloem.

  10. Verwarm de oven voor op 175 °C.

  11. Bereiding:
  12. Klop de eieren snel op en voeg beetje bij beetje 125 g suiker toe. Blijf kloppen tot het mengsel 3 à 4 keer in volume toegenomen is.

  13. Spatel er voorzichtig 125 g zelfrijzende bloem onder. Giet het beslag in de springvorm en bak 30 min. in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen.

  14. Doe intussen de diepgevroren mangoblokjes, het limoensap en 100 g suiker in een steelpan en laat koken tot de suiker opgelost is.

  15. Mix tot een gladde massa.

  16. Knijp de gelatine goed uit en meng samen met het passievruchtenvlees onder de warme mangocoulis. Laat afkoelen.

  17. Klop intussen de room samen met de bloemsuiker stijf. Meng 2/3 van de afgekoelde mangocoulis voorzichtig onder de slagroom.

  18. Vul de uitgelepelde passievruchten met wat mangomousse en laat opstijven in de koelkast.

  19. Snij de afgekoelde biscuit horizontaal in 2 schijven.

  20. Snij rondom elke biscuithelft 1/2 cm af zodat de schijven kleiner worden.

  21. Bekleed de zijkanten van de springvorm met vershoudfolie en leg er 1 biscuitschijf in.

  22. Schik de madeirakoekjes met de gesuikerde kant naar buiten en met de afgesneden kant naar beneden rond de biscuit.

  23. Verdeel er de rest van de mangocoulis, de helft van de partjes mango en wat blauwe bessen over. Bestrijk met de helft van de mangomousse.

  24. Leg er de tweede biscuitschijf bovenop. Verdeel er de rest van de partjes mango over en bestrijk met de rest van de mangomousse. Laat minimaal 3 u. opstijven in de koelkast.

  25. Afwerking:
  26. Verwijder de springvorm met vershoudfolie. Schik de passievruchten met mangomousse in het midden van de taart. Werk af met de rest van de blauwe bessen, de frambozen, de blaadjes munt en de limoenzeste.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de gelatine weken in koud water.

  3. Rasp de schil van de limoen (niet het wit). Pers de limoen.

  4. Pluk de blaadjes van het takje munt.

  5. Snij 1 topje van de madeirakoekjes af.

  6. Schil de mango en snij het vruchtvlees in fijne plakjes.

  7. Lepel het vruchtvlees uit de passievruchten en hou 3 uitgelepelde helften apart.

  8. Bekleed de bodem vaneen springvorm (Ø 26 cm) met bakpapier.

  9. Vet de randen in met de boter en bestrooi met 1 eetl. bloem.

  10. Verwarm de oven voor op 175 °C.

  11. Bereiding:
  12. Klop de eieren snel op en voeg beetje bij beetje 125 g suiker toe. Blijf kloppen tot het mengsel 3 à 4 keer in volume toegenomen is.

  13. Spatel er voorzichtig 125 g zelfrijzende bloem onder. Giet het beslag in de springvorm en bak 30 min. in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen.

  14. Doe intussen de diepgevroren mangoblokjes, het limoensap en 100 g suiker in een steelpan en laat koken tot de suiker opgelost is.

  15. Mix tot een gladde massa.

  16. Knijp de gelatine goed uit en meng samen met het passievruchtenvlees onder de warme mangocoulis. Laat afkoelen.

  17. Klop intussen de room samen met de bloemsuiker stijf. Meng 2/3 van de afgekoelde mangocoulis voorzichtig onder de slagroom.

  18. Vul de uitgelepelde passievruchten met wat mangomousse en laat opstijven in de koelkast.

  19. Snij de afgekoelde biscuit horizontaal in 2 schijven.

  20. Snij rondom elke biscuithelft 1/2 cm af zodat de schijven kleiner worden.

  21. Bekleed de zijkanten van de springvorm met vershoudfolie en leg er 1 biscuitschijf in.

  22. Schik de madeirakoekjes met de gesuikerde kant naar buiten en met de afgesneden kant naar beneden rond de biscuit.

  23. Verdeel er de rest van de mangocoulis, de helft van de partjes mango en wat blauwe bessen over. Bestrijk met de helft van de mangomousse.

  24. Leg er de tweede biscuitschijf bovenop. Verdeel er de rest van de partjes mango over en bestrijk met de rest van de mangomousse. Laat minimaal 3 u. opstijven in de koelkast.

  25. Afwerking:
  26. Verwijder de springvorm met vershoudfolie. Schik de passievruchten met mangomousse in het midden van de taart. Werk af met de rest van de blauwe bessen, de frambozen, de blaadjes munt en de limoenzeste.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 456 kcal
Vet 22.5 g
Verzadigd vet 12.8 g
Koolhydraat 53 g
Suiker 39.8 g
Vezel 3.6 g
Eiwit 8.5 g
Zout 0.3 g

Bekijk het recept digitaal