- Bewaar

- Bewaar
Charlotte met perenbavarois 'Belle-Hélène'
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Perenbavarois: week de gelatineblaadjes enkele min. in een ruime kom koud water. Breng intussen 4 eetl. water aan de kook met de suiker. Neem de pan van het vuur. Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze, goed roerend, op in het suikerwater.
-
Mix de goed uitgelekte peren heel fijn en meng er het citroensap onder, 2 eetl. verse kaas en het gelatinemengsel.
-
Klop de slagroom stijf en roer hem door de perenbrij. Sla de eiwitten tot stevige sneeuw en schep voorzichtig onder de brij.
-
Bekleed een springvorm van ongeveer 20 cm doorsnede met de koekjes. Om de koekjes gemakkelijker rechtop te houden, kan u de rand insmeren met een suikersiroop (4 eetl. suiker, gesmolten in 1 dl kokend water).
-
Schep de perenbrij in de vorm en laat opstijven in de koelkast.
-
Voor de chocoladesaus: laat de chocolade langzaam smelten in de melk (au bain-marie: de pan in een grotere pan met water op het vuur zetten) (1). De chocoladesaus mag goed vloeibaar zijn. Voeg indien nodig nog wat melk toe.
-
Afwerking:
-
de dag zelf
-
Maak, indien nodig, de rand van de charlotte wat los met een mes en neem de 'springrand' weg. Geef er de chocoladesaus apart bij.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Perenbavarois: week de gelatineblaadjes enkele min. in een ruime kom koud water. Breng intussen 4 eetl. water aan de kook met de suiker. Neem de pan van het vuur. Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze, goed roerend, op in het suikerwater.
-
Mix de goed uitgelekte peren heel fijn en meng er het citroensap onder, 2 eetl. verse kaas en het gelatinemengsel.
-
Klop de slagroom stijf en roer hem door de perenbrij. Sla de eiwitten tot stevige sneeuw en schep voorzichtig onder de brij.
-
Bekleed een springvorm van ongeveer 20 cm doorsnede met de koekjes. Om de koekjes gemakkelijker rechtop te houden, kan u de rand insmeren met een suikersiroop (4 eetl. suiker, gesmolten in 1 dl kokend water).
-
Schep de perenbrij in de vorm en laat opstijven in de koelkast.
-
Voor de chocoladesaus: laat de chocolade langzaam smelten in de melk (au bain-marie: de pan in een grotere pan met water op het vuur zetten) (1). De chocoladesaus mag goed vloeibaar zijn. Voeg indien nodig nog wat melk toe.
-
Afwerking:
-
de dag zelf
-
Maak, indien nodig, de rand van de charlotte wat los met een mes en neem de 'springrand' weg. Geef er de chocoladesaus apart bij.