Charlotte met perenbavarois 'Belle-Hélène'
Charlotte met perenbavarois 'Belle-Hélène'

Charlotte met perenbavarois 'Belle-Hélène'

30 min.
Dessert
7 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 341 kcal
Vet 11.8 g
Koolhydraat 50.6 g
Eiwit 8.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Perenbavarois: week de gelatineblaadjes enkele min. in een ruime kom koud water. Breng intussen 4 eetl. water aan de kook met de suiker. Neem de pan van het vuur. Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze, goed roerend, op in het suikerwater.

  3. Mix de goed uitgelekte peren heel fijn en meng er het citroensap onder, 2 eetl. verse kaas en het gelatinemengsel.

  4. Klop de slagroom stijf en roer hem door de perenbrij. Sla de eiwitten tot stevige sneeuw en schep voorzichtig onder de brij.

  5. Bekleed een springvorm van ongeveer 20 cm doorsnede met de koekjes. Om de koekjes gemakkelijker rechtop te houden, kan u de rand insmeren met een suikersiroop (4 eetl. suiker, gesmolten in 1 dl kokend water).

  6. Schep de perenbrij in de vorm en laat opstijven in de koelkast.

  7. Voor de chocoladesaus: laat de chocolade langzaam smelten in de melk (au bain-marie: de pan in een grotere pan met water op het vuur zetten) (1). De chocoladesaus mag goed vloeibaar zijn. Voeg indien nodig nog wat melk toe.

  8. Afwerking:
  9. de dag zelf
  10. Maak, indien nodig, de rand van de charlotte wat los met een mes en neem de 'springrand' weg. Geef er de chocoladesaus apart bij.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Perenbavarois: week de gelatineblaadjes enkele min. in een ruime kom koud water. Breng intussen 4 eetl. water aan de kook met de suiker. Neem de pan van het vuur. Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze, goed roerend, op in het suikerwater.

  3. Mix de goed uitgelekte peren heel fijn en meng er het citroensap onder, 2 eetl. verse kaas en het gelatinemengsel.

  4. Klop de slagroom stijf en roer hem door de perenbrij. Sla de eiwitten tot stevige sneeuw en schep voorzichtig onder de brij.

  5. Bekleed een springvorm van ongeveer 20 cm doorsnede met de koekjes. Om de koekjes gemakkelijker rechtop te houden, kan u de rand insmeren met een suikersiroop (4 eetl. suiker, gesmolten in 1 dl kokend water).

  6. Schep de perenbrij in de vorm en laat opstijven in de koelkast.

  7. Voor de chocoladesaus: laat de chocolade langzaam smelten in de melk (au bain-marie: de pan in een grotere pan met water op het vuur zetten) (1). De chocoladesaus mag goed vloeibaar zijn. Voeg indien nodig nog wat melk toe.

  8. Afwerking:
  9. de dag zelf
  10. Maak, indien nodig, de rand van de charlotte wat los met een mes en neem de 'springrand' weg. Geef er de chocoladesaus apart bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 341 kcal
Vet 11.8 g
Koolhydraat 50.6 g
Eiwit 8.1 g

Bekijk het recept digitaal