- Bewaar

- Bewaar
Citroenmousse met frambozen
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Rasp de schil van 1 citroen en pers daarna de 3 citroenen.
-
Laat de gelatineblaadjes enkele min. weken in een grote kom koud water.
-
Laat de frambozencoulis volledig ontdooien.
-
Bereiding:
-
Verwarm de wijn, het citroensap, de suiker en de eidooier al kloppend tot tegen het kookpunt. Blijf constant roeren met de klopper, het duurt ± 4 à 5 min. en er komt wat schuim op het mengsel. Neem van het vuur.
-
Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze op in het citroenmengsel.
-
Laat het mengsel volledig afkoelen (± 15 min.) op een koele plaats.
-
Klop ondertussen de room stijf en schep beetje bij beetje (in 3 stappen) voorzichtig door het citroenmengsel. Schep dan toch stevig om tot een mooi homogeen mengsel. Het blijft vrij vloeibaar, maar dat is normaal.
-
Vul dessertcoupes of glaasjes voor de helft met het citroenmengsel en laat minstens 2 u opstijven in de koelkast.
-
Draai de basilicumblaadjes met de holle kant naar boven (zo vormt u `bootjes') en verdeel er wat geraspte citroenschil in.
-
Afwerking:
-
Haal de citroenmousse uit de koelkast, giet er een laagje frambozencoulis over, schep er een bolletje vanilleroomijs op en versier met een basilicumbootje. Dien onmiddellijk op.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Rasp de schil van 1 citroen en pers daarna de 3 citroenen.
-
Laat de gelatineblaadjes enkele min. weken in een grote kom koud water.
-
Laat de frambozencoulis volledig ontdooien.
-
Bereiding:
-
Verwarm de wijn, het citroensap, de suiker en de eidooier al kloppend tot tegen het kookpunt. Blijf constant roeren met de klopper, het duurt ± 4 à 5 min. en er komt wat schuim op het mengsel. Neem van het vuur.
-
Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze op in het citroenmengsel.
-
Laat het mengsel volledig afkoelen (± 15 min.) op een koele plaats.
-
Klop ondertussen de room stijf en schep beetje bij beetje (in 3 stappen) voorzichtig door het citroenmengsel. Schep dan toch stevig om tot een mooi homogeen mengsel. Het blijft vrij vloeibaar, maar dat is normaal.
-
Vul dessertcoupes of glaasjes voor de helft met het citroenmengsel en laat minstens 2 u opstijven in de koelkast.
-
Draai de basilicumblaadjes met de holle kant naar boven (zo vormt u `bootjes') en verdeel er wat geraspte citroenschil in.
-
Afwerking:
-
Haal de citroenmousse uit de koelkast, giet er een laagje frambozencoulis over, schep er een bolletje vanilleroomijs op en versier met een basilicumbootje. Dien onmiddellijk op.