Citroenmousse met frambozen
Citroenmousse met frambozen

Citroenmousse met frambozen

35 min.
Dessert
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 399 kcal
Vet 23.6 g
Koolhydraat 37 g
Eiwit 4.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Rasp de schil van 1 citroen en pers daarna de 3 citroenen.

  3. Laat de gelatineblaadjes enkele min. weken in een grote kom koud water.

  4. Laat de frambozencoulis volledig ontdooien.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de wijn, het citroensap, de suiker en de eidooier al kloppend tot tegen het kookpunt. Blijf constant roeren met de klopper, het duurt ± 4 à 5 min. en er komt wat schuim op het mengsel. Neem van het vuur.

  7. Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze op in het citroenmengsel.

  8. Laat het mengsel volledig afkoelen (± 15 min.) op een koele plaats.

  9. Klop ondertussen de room stijf en schep beetje bij beetje (in 3 stappen) voorzichtig door het citroenmengsel. Schep dan toch stevig om tot een mooi homogeen mengsel. Het blijft vrij vloeibaar, maar dat is normaal.

  10. Vul dessertcoupes of glaasjes voor de helft met het citroenmengsel en laat minstens 2 u opstijven in de koelkast.

  11. Draai de basilicumblaadjes met de holle kant naar boven (zo vormt u `bootjes') en verdeel er wat geraspte citroenschil in.

  12. Afwerking:
  13. Haal de citroenmousse uit de koelkast, giet er een laagje frambozencoulis over, schep er een bolletje vanilleroomijs op en versier met een basilicumbootje. Dien onmiddellijk op.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Rasp de schil van 1 citroen en pers daarna de 3 citroenen.

  3. Laat de gelatineblaadjes enkele min. weken in een grote kom koud water.

  4. Laat de frambozencoulis volledig ontdooien.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de wijn, het citroensap, de suiker en de eidooier al kloppend tot tegen het kookpunt. Blijf constant roeren met de klopper, het duurt ± 4 à 5 min. en er komt wat schuim op het mengsel. Neem van het vuur.

  7. Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze op in het citroenmengsel.

  8. Laat het mengsel volledig afkoelen (± 15 min.) op een koele plaats.

  9. Klop ondertussen de room stijf en schep beetje bij beetje (in 3 stappen) voorzichtig door het citroenmengsel. Schep dan toch stevig om tot een mooi homogeen mengsel. Het blijft vrij vloeibaar, maar dat is normaal.

  10. Vul dessertcoupes of glaasjes voor de helft met het citroenmengsel en laat minstens 2 u opstijven in de koelkast.

  11. Draai de basilicumblaadjes met de holle kant naar boven (zo vormt u `bootjes') en verdeel er wat geraspte citroenschil in.

  12. Afwerking:
  13. Haal de citroenmousse uit de koelkast, giet er een laagje frambozencoulis over, schep er een bolletje vanilleroomijs op en versier met een basilicumbootje. Dien onmiddellijk op.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 399 kcal
Vet 23.6 g
Koolhydraat 37 g
Eiwit 4.9 g

Bekijk het recept digitaal