Courgettesoep met rucola en tijmcroutons
Courgettesoep met rucola en tijmcroutons

Courgettesoep met rucola en tijmcroutons

Soep
20 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 86 kcal
Vet 4.5 g
Koolhydraat 8.3 g
Eiwit 2.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (15 min.)

  4. Snij de courgettes, de aardappelen en de uien in grove stukken.

  5. Snij de sneden toastbrood in blokjes van 1 cm.

  6. Bereiding:
  7. Verhit 2 eetl. olijfolie in een grote kookpot en stoof de stukken ui glazig.

  8. Voeg de stukken courgette en aardappel toe en giet er de groentebouillon over.

  9. Breng aan de kook en laat nog 30 min. garen op een zacht vuur.

  10. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de helft van de blokjes brood. Bestrooi met de tijm. Haal de croutons uit de pan en verhit opnieuw 2 eetl. olijfolie om de rest van de broodblokjes te bakken. Laat uitlekken op een vel keukenpapier en laat afkoelen.

  11. Voeg de rucola toe aan de kookpot en laat nog 5 min. koken.

  12. Haal de kookpot van het vuur en breng de bouillon op smaak met basilicum (blaadjes en takjes). Kruid met peper en zout en mix tot u een gladde soep bekomt.

  13. Afwerking:
  14. Werk de soep af met de tijmcroutons.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (15 min.)

  4. Snij de courgettes, de aardappelen en de uien in grove stukken.

  5. Snij de sneden toastbrood in blokjes van 1 cm.

  6. Bereiding:
  7. Verhit 2 eetl. olijfolie in een grote kookpot en stoof de stukken ui glazig.

  8. Voeg de stukken courgette en aardappel toe en giet er de groentebouillon over.

  9. Breng aan de kook en laat nog 30 min. garen op een zacht vuur.

  10. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de helft van de blokjes brood. Bestrooi met de tijm. Haal de croutons uit de pan en verhit opnieuw 2 eetl. olijfolie om de rest van de broodblokjes te bakken. Laat uitlekken op een vel keukenpapier en laat afkoelen.

  11. Voeg de rucola toe aan de kookpot en laat nog 5 min. koken.

  12. Haal de kookpot van het vuur en breng de bouillon op smaak met basilicum (blaadjes en takjes). Kruid met peper en zout en mix tot u een gladde soep bekomt.

  13. Afwerking:
  14. Werk de soep af met de tijmcroutons.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 86 kcal
Vet 4.5 g
Koolhydraat 8.3 g
Eiwit 2.8 g

Bekijk het recept digitaal