Crunchy granolarepen
Crunchy granolarepen

Crunchy granolarepen

55 min.
Tussendoortje
6 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 348 kcal
Vet 20.3 g
Verzadigd vet 5.7 g
Koolhydraat 34 g
Suiker 23.2 g
Vezel 3.7 g
Eiwit 5.9 g
Zout 0 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.) - Hak de noten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje steekt en erover rolt met een deegrol of glazen fles). - Ontpit de dadels. Snij samen met de gedroogde abrikozen in kleine stukjes.

  3. Bereiding:
  4. Verwarm de oven voor op 175 °C.

  5. Meng de havermout, de kaneel, het zout en de suiker goed onder elkaar in een kom. Voeg de grofgehakte noten en de stukjes dadel en abrikoos toe.

  6. Meng in een andere kom de honing, de kokosolie en 2 eetl. water tot een egale massa. Voeg toe aan de haver-notenmengeling en meng onder elkaar tot u een goed klevend mengsel hebt.

  7. Verdeel het mengsel over een bakplaat met bakpapier (de laag moet ± 1 cm dik zijn). Druk goed aan zodat u straks stevige repen krijgt.

  8. Bak 20 à 25 min. goudbruin in de voorverwarmde oven.

  9. Haal uit de oven en laat volledig afkoelen.

  10. Afwerking:
  11. Snij in 6 repen en bewaar in een blikken doos. Of wikkel elke reep apart in bakpapier en werk af met een mooi touwtje.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.) - Hak de noten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje steekt en erover rolt met een deegrol of glazen fles). - Ontpit de dadels. Snij samen met de gedroogde abrikozen in kleine stukjes.

  3. Bereiding:
  4. Verwarm de oven voor op 175 °C.

  5. Meng de havermout, de kaneel, het zout en de suiker goed onder elkaar in een kom. Voeg de grofgehakte noten en de stukjes dadel en abrikoos toe.

  6. Meng in een andere kom de honing, de kokosolie en 2 eetl. water tot een egale massa. Voeg toe aan de haver-notenmengeling en meng onder elkaar tot u een goed klevend mengsel hebt.

  7. Verdeel het mengsel over een bakplaat met bakpapier (de laag moet ± 1 cm dik zijn). Druk goed aan zodat u straks stevige repen krijgt.

  8. Bak 20 à 25 min. goudbruin in de voorverwarmde oven.

  9. Haal uit de oven en laat volledig afkoelen.

  10. Afwerking:
  11. Snij in 6 repen en bewaar in een blikken doos. Of wikkel elke reep apart in bakpapier en werk af met een mooi touwtje.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 348 kcal
Vet 20.3 g
Verzadigd vet 5.7 g
Koolhydraat 34 g
Suiker 23.2 g
Vezel 3.7 g
Eiwit 5.9 g
Zout 0 g

Bekijk het recept digitaal