- Bewaar

- Bewaar
Exotische taart
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Maak het deeg. Meng de bloem met de gemalen kokos, de vanillesuiker, 3 eetl. rietsuiker en een snuifje zout in een grote mengkom. Maak een kuiltje in het midden, voeg het ei toe en de koude boter in blokjes. Kneed met de vingertoppen alles door elkaar, voeg 1 eetl. water toe en kneed tot een homogene massa. Maak een bol van het deeg, verpak in vershoudfolie en zet minstens 1/2 u koel weg.
-
Giet de kokosmelk in een klein steelpannetje en voeg een snuifje zout toe. Laat 20 min. inkoken op een zacht vuurtje en voeg 4 eetl. rietsuiker toe. Laat al roerend even koken tot de suiker volledig opgelost is (± 1 min.). Laat volledig afkoelen.
-
Klop de 2 eiwitten stijf.
-
Klop de slagroom stijf.
-
Bereiding:
-
Leg een vel bakpapier op het aanrecht en rol het deeg erop uit. Schik het deeg met het bakpapier in een taartvorm (Ø ± 28 cm) en maak de opstaande randen wat dikker dan de bodem. Bak de taartbodem gedurende 15 à 20 min. lichtbruin in een op 200 °C voorverwarmde oven. Laat afkoelen.
-
Roer de mascarpone los in het kokosmengsel, spatel er voorzichtig de 2 stijfgeklopte eiwitten onder en vervolgens de stijfgeklopte slagroom. Zet koel weg.
-
Snij de bananen in schijfjes en besprenkel met limoensap om verkleuring te voorkomen. Snij de kiwi's in schijfjes en halveer. Snij het vruchtvlees van de mango in reepjes. Laat de lychees uitlekken.
-
Bedek de gebakken taartbodem met de kokos-mascarponeroom en schik er het fruit op.
-
Afwerking:
-
Dien goed gekoeld op, versierd met een takje munt.
Kooktip Deze exotische taart is ook lekker met verse ananas, passievrucht, meloen of ook kersen, aardbeien of ander seizoenfruit.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Maak het deeg. Meng de bloem met de gemalen kokos, de vanillesuiker, 3 eetl. rietsuiker en een snuifje zout in een grote mengkom. Maak een kuiltje in het midden, voeg het ei toe en de koude boter in blokjes. Kneed met de vingertoppen alles door elkaar, voeg 1 eetl. water toe en kneed tot een homogene massa. Maak een bol van het deeg, verpak in vershoudfolie en zet minstens 1/2 u koel weg.
-
Giet de kokosmelk in een klein steelpannetje en voeg een snuifje zout toe. Laat 20 min. inkoken op een zacht vuurtje en voeg 4 eetl. rietsuiker toe. Laat al roerend even koken tot de suiker volledig opgelost is (± 1 min.). Laat volledig afkoelen.
-
Klop de 2 eiwitten stijf.
-
Klop de slagroom stijf.
-
Bereiding:
-
Leg een vel bakpapier op het aanrecht en rol het deeg erop uit. Schik het deeg met het bakpapier in een taartvorm (Ø ± 28 cm) en maak de opstaande randen wat dikker dan de bodem. Bak de taartbodem gedurende 15 à 20 min. lichtbruin in een op 200 °C voorverwarmde oven. Laat afkoelen.
-
Roer de mascarpone los in het kokosmengsel, spatel er voorzichtig de 2 stijfgeklopte eiwitten onder en vervolgens de stijfgeklopte slagroom. Zet koel weg.
-
Snij de bananen in schijfjes en besprenkel met limoensap om verkleuring te voorkomen. Snij de kiwi's in schijfjes en halveer. Snij het vruchtvlees van de mango in reepjes. Laat de lychees uitlekken.
-
Bedek de gebakken taartbodem met de kokos-mascarponeroom en schik er het fruit op.
-
Afwerking:
-
Dien goed gekoeld op, versierd met een takje munt.
Kooktip Deze exotische taart is ook lekker met verse ananas, passievrucht, meloen of ook kersen, aardbeien of ander seizoenfruit.