- Bewaar

- Bewaar
Feestelijke vol-au-vent met rivierkreeftjes
Onze drankensuggesties
Bier Affligem Blond Abdijbier Wijn Richard Hamilton Chardonnay `Blown Away' McLaren Vale - Australië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de witte selder en de wortel in grove stukjes.
-
Doe de diepgevroren kip in een grote kookpot, samen met de stukjes selder en wortel, de tijmtakjes en de laurierblaadjes. Overgiet met water tot de kip net onderstaat en kruid met peper. Breng aan de kook en laat net onder het kookpunt 1 u. verder garen.
-
Haal de kip uit de kookpot en laat afkoelen. Snij in hapklare stukjes. Zeef de bouillon en bewaar 5 dl voor de saus (de rest kan als basis dienen voor een soep).
-
Snipper de sjalotten fijn.
-
Bereiding:
-
Kook de peultjes en de diepgevroren erwten 5 min. in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud stromend water. Snij de peultjes middendoor.
-
Smelt de boter in een kookpot en bak de fijngesnipperde sjalotten glazig. Voeg de bloem toe en roer goed. Laat even drogen en roer er beetje bij beetje 5 dl gezeefde kippenbouillon onder. Klop tot een gladde gebonden saus.
-
Meng er de stukjes kip, de diepgevroren rivierkreeftjes, de erwten en de peultjes onder. Kruid met peper en zout. Laat alles nog even warm worden.
-
Zet ondertussen de bladerdeegpasteitjes 10 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven. Verwijder het dekseltje.
-
Afwerking:
-
Plaats een bladerdeegpasteitje op elk bord en verdeel er de vol-au-vent over.
-
Garneer met tuinkers en zet er het dekseltje opnieuw op.
-
Serveer met kroketten en een slaatje.
Dit gerecht is ook lekker als u de rivierkreeftjes vervangt door grijze garnalen of zeevruchten.
Onze drankensuggesties
Bier Affligem Blond Abdijbier Wijn Richard Hamilton Chardonnay `Blown Away' McLaren Vale - Australië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de witte selder en de wortel in grove stukjes.
-
Doe de diepgevroren kip in een grote kookpot, samen met de stukjes selder en wortel, de tijmtakjes en de laurierblaadjes. Overgiet met water tot de kip net onderstaat en kruid met peper. Breng aan de kook en laat net onder het kookpunt 1 u. verder garen.
-
Haal de kip uit de kookpot en laat afkoelen. Snij in hapklare stukjes. Zeef de bouillon en bewaar 5 dl voor de saus (de rest kan als basis dienen voor een soep).
-
Snipper de sjalotten fijn.
-
Bereiding:
-
Kook de peultjes en de diepgevroren erwten 5 min. in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud stromend water. Snij de peultjes middendoor.
-
Smelt de boter in een kookpot en bak de fijngesnipperde sjalotten glazig. Voeg de bloem toe en roer goed. Laat even drogen en roer er beetje bij beetje 5 dl gezeefde kippenbouillon onder. Klop tot een gladde gebonden saus.
-
Meng er de stukjes kip, de diepgevroren rivierkreeftjes, de erwten en de peultjes onder. Kruid met peper en zout. Laat alles nog even warm worden.
-
Zet ondertussen de bladerdeegpasteitjes 10 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven. Verwijder het dekseltje.
-
Afwerking:
-
Plaats een bladerdeegpasteitje op elk bord en verdeel er de vol-au-vent over.
-
Garneer met tuinkers en zet er het dekseltje opnieuw op.
-
Serveer met kroketten en een slaatje.
Dit gerecht is ook lekker als u de rivierkreeftjes vervangt door grijze garnalen of zeevruchten.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Affligem Blond Abdijbier Wijn Richard Hamilton Chardonnay `Blown Away' McLaren Vale - Australië