Gebakken lamsreepjes met bloemkool en peultjes
Gebakken lamsreepjes met bloemkool en peultjes

Gebakken lamsreepjes met bloemkool en peultjes

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 602 kcal
Vet 19.2 g
Koolhydraat 62.3 g
Eiwit 44.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (25 min.)

  3. Snij de bloemkool in roosjes. Breng water aan de kook en doe er de tarwegraantjes in. Voeg de 2 blokjes kruidenbouillon toe en laat 20 min. goed doorkoken. Voeg de bloemkoolroosjes en de diepgevroren peultjes toe. Laat nog 5 min. koken zonder deksel. Laat uitlekken en afkoelen.

  4. Kook de eieren hard in 10 min. en hak ze fijn.

  5. Snij het lamsvlees in reepjes. Hak de peterselie en snij de tomaten in blokjes. Snipper de tuinkers fijn.

  6. Bereiding:
  7. Verhit 4 eetl. olijfolie in een pan, doe er het lamsvlees en de kruiden in (marjolein, tijm, paprikapoeder, peper en zout) en laat 2 min. bakken.

  8. Afwerking:
  9. Doe het mengsel van tarwegraantjes en groenten in een schotel en voeg de stukjes tomaten en de tuinkers toe. Doe er ook de lamsreepjes met de bakolie bij. Meng goed om. Versier met ei en gehakte peterselie.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (25 min.)

  3. Snij de bloemkool in roosjes. Breng water aan de kook en doe er de tarwegraantjes in. Voeg de 2 blokjes kruidenbouillon toe en laat 20 min. goed doorkoken. Voeg de bloemkoolroosjes en de diepgevroren peultjes toe. Laat nog 5 min. koken zonder deksel. Laat uitlekken en afkoelen.

  4. Kook de eieren hard in 10 min. en hak ze fijn.

  5. Snij het lamsvlees in reepjes. Hak de peterselie en snij de tomaten in blokjes. Snipper de tuinkers fijn.

  6. Bereiding:
  7. Verhit 4 eetl. olijfolie in een pan, doe er het lamsvlees en de kruiden in (marjolein, tijm, paprikapoeder, peper en zout) en laat 2 min. bakken.

  8. Afwerking:
  9. Doe het mengsel van tarwegraantjes en groenten in een schotel en voeg de stukjes tomaten en de tuinkers toe. Doe er ook de lamsreepjes met de bakolie bij. Meng goed om. Versier met ei en gehakte peterselie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 602 kcal
Vet 19.2 g
Koolhydraat 62.3 g
Eiwit 44.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Château La France A.C. Bordeaux Supérieur

Bekijk het recept digitaal