Gebakken mosselen met ansjovismayonaise
Gebakken mosselen met ansjovismayonaise

Gebakken mosselen met ansjovismayonaise

25 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 318 kcal
Vet 25.5 g
Koolhydraat 9.3 g
Eiwit 12.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de mosselen ontdooien en dep goed droog.

  3. Snij de eikenbladsla in fijne reepjes en snij de lente-uitjes in stukjes van 2 cm.

  4. Snipper het teentje knoflook fijn.

  5. Laat de ansjovisfilets uitlekken en snij heel fijn.

  6. Bereiding:
  7. Kruid de bloem met het kerriepoeder, de cayennepeper, peper en zout. Wentel er de mosselen door en schud de overtollige bloem af.

  8. Verhit de olijfolie in een pan of wok en bak er de knoflook glazig in. Voeg de lente-uitjes en de mosselen beetje bij beetje toe en laat in 2 à 3 min. goudbruin bakken. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

  9. Meng alle ingrediënten voor de ansjovismayonaise.

  10. Afwerking:
  11. Verdeel de eikenbladsla over de borden en leg er de mosselen bovenop. Dien op met ansjovismayonaise en een stukje stokbrood.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de mosselen ontdooien en dep goed droog.

  3. Snij de eikenbladsla in fijne reepjes en snij de lente-uitjes in stukjes van 2 cm.

  4. Snipper het teentje knoflook fijn.

  5. Laat de ansjovisfilets uitlekken en snij heel fijn.

  6. Bereiding:
  7. Kruid de bloem met het kerriepoeder, de cayennepeper, peper en zout. Wentel er de mosselen door en schud de overtollige bloem af.

  8. Verhit de olijfolie in een pan of wok en bak er de knoflook glazig in. Voeg de lente-uitjes en de mosselen beetje bij beetje toe en laat in 2 à 3 min. goudbruin bakken. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

  9. Meng alle ingrediënten voor de ansjovismayonaise.

  10. Afwerking:
  11. Verdeel de eikenbladsla over de borden en leg er de mosselen bovenop. Dien op met ansjovismayonaise en een stukje stokbrood.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 318 kcal
Vet 25.5 g
Koolhydraat 9.3 g
Eiwit 12.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Château Petit Roubié Picpoul de Pinet A.C. Coteaux du Languedoc Wijn Opent met een strogele kleur en een frisse fruitneus: meloen, ananas, rijpe peer. Zachte florale aanzet, dan soepel, fruitig en charmant. Jong en koel serveren als terraswijn, als aperitief en bij lichte slaatjes.

Bekijk het recept digitaal