Gebardeerde fazantfilet
Gebardeerde fazantfilet

Gebardeerde fazantfilet

20 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 482 kcal
Vet 34.8 g
Koolhydraat 1.8 g
Eiwit 40.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Ontdooitijd + 5 min.

  3. Laat de fazantenborstfilets oppervlakkig ontdooien en dep goed droog.

  4. Wikkel elke filet in een sneetje spek en zet vast met een cocktailprikker.

  5. Bereiding:
  6. Smelt de boter in een braadpan en bak de fazantenborstfilets ± 2 min. aan elke kant. Haal ze uit de pan en doe er het citroensap, de room en de mosterd in.

  7. Meng goed door elkaar en kruid met de rozemarijn, de jeneverbessen en peper.

  8. Leg de fazantenborstfilets in de saus, dek de pan af en laat ± 6 min. garen op een zacht vuur.

  9. Haal het vlees opnieuw uit de pan en hou warm. Laat de saus op een hoog vuur inkoken tot de gewenste dikte.

  10. Afwerking:
  11. Verdeel de fazantenborstfilets over de borden. Overgiet met de saus en serveer met gestoofd witloof en gekookte aardappelen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Ontdooitijd + 5 min.

  3. Laat de fazantenborstfilets oppervlakkig ontdooien en dep goed droog.

  4. Wikkel elke filet in een sneetje spek en zet vast met een cocktailprikker.

  5. Bereiding:
  6. Smelt de boter in een braadpan en bak de fazantenborstfilets ± 2 min. aan elke kant. Haal ze uit de pan en doe er het citroensap, de room en de mosterd in.

  7. Meng goed door elkaar en kruid met de rozemarijn, de jeneverbessen en peper.

  8. Leg de fazantenborstfilets in de saus, dek de pan af en laat ± 6 min. garen op een zacht vuur.

  9. Haal het vlees opnieuw uit de pan en hou warm. Laat de saus op een hoog vuur inkoken tot de gewenste dikte.

  10. Afwerking:
  11. Verdeel de fazantenborstfilets over de borden. Overgiet met de saus en serveer met gestoofd witloof en gekookte aardappelen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 482 kcal
Vet 34.8 g
Koolhydraat 1.8 g
Eiwit 40.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Château Limbourg - A.O.P. Pessac-Léognan Château Lestage - A.O.P. Listrac

Bekijk het recept digitaal