Geflambeerde dunne lende met dragonroom
Geflambeerde dunne lende met dragonroom

Geflambeerde dunne lende met dragonroom

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 651 kcal
Vet 32 g
Verzadigd vet 12.3 g
Koolhydraat 28.3 g
Suiker 10.1 g
Vezel 6.1 g
Eiwit 41.1 g
Zout 1.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Breek de uiteinden van de prinsessenbonen.

  4. Snipper de ui fijn.

  5. Trek de blaadjes van de takjes dragon.

  6. Bereiding:
  7. Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en bak het witloof 2 min. aan elke kant. Blus met 1 dl water en laat ± 10 min. zachtjes koken. Kruid met peper en zout en bestrooi met de suiker. Laat inkoken en lichtjes karameliseren. Voeg indien nodig nog een scheutje water toe en laat enkele min. verder koken.

  8. Kook intussen de prinsessenbonen ± 8 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.

  9. Smelt 1 eetl. boter in een kookpot stoof de ui lichtbruin. Voeg de boontjes toe en verwarm 2 min. Kruid met peper en zout.

  10. Verhit de olijfolie in een pan en bak het vlees 2 min. aan elke kant op een hoog vuur. Zet het vuur lager en bak verder naar smaak. Kruid met peper en zout. Giet er de cognac bij en flambeer (weg van de dampkap). Haal het vlees uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie.

  11. Giet de wijn in de pan en schraap de braadresten los met een houten lepel. Voeg de mosterd en de zure room toe. Laat inkoken tot een lichtgebonden saus. Roer er de dragon onder en kruid met peper en zout.

  12. Bak intussen de aardappelsparretjes goubruin in de friteuse op 180 °C (baktijd: zie verpakking). Laat uitlekken op keukenpapier.

  13. Afwerking:
  14. Snij het vlees in schuine sneetjes en verdeel samen met de aardappelsparretjes, het witloof en de boontjes over de borden. Lepel er de dragonroom over.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Breek de uiteinden van de prinsessenbonen.

  4. Snipper de ui fijn.

  5. Trek de blaadjes van de takjes dragon.

  6. Bereiding:
  7. Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en bak het witloof 2 min. aan elke kant. Blus met 1 dl water en laat ± 10 min. zachtjes koken. Kruid met peper en zout en bestrooi met de suiker. Laat inkoken en lichtjes karameliseren. Voeg indien nodig nog een scheutje water toe en laat enkele min. verder koken.

  8. Kook intussen de prinsessenbonen ± 8 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.

  9. Smelt 1 eetl. boter in een kookpot stoof de ui lichtbruin. Voeg de boontjes toe en verwarm 2 min. Kruid met peper en zout.

  10. Verhit de olijfolie in een pan en bak het vlees 2 min. aan elke kant op een hoog vuur. Zet het vuur lager en bak verder naar smaak. Kruid met peper en zout. Giet er de cognac bij en flambeer (weg van de dampkap). Haal het vlees uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie.

  11. Giet de wijn in de pan en schraap de braadresten los met een houten lepel. Voeg de mosterd en de zure room toe. Laat inkoken tot een lichtgebonden saus. Roer er de dragon onder en kruid met peper en zout.

  12. Bak intussen de aardappelsparretjes goubruin in de friteuse op 180 °C (baktijd: zie verpakking). Laat uitlekken op keukenpapier.

  13. Afwerking:
  14. Snij het vlees in schuine sneetjes en verdeel samen met de aardappelsparretjes, het witloof en de boontjes over de borden. Lepel er de dragonroom over.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 651 kcal
Vet 32 g
Verzadigd vet 12.3 g
Koolhydraat 28.3 g
Suiker 10.1 g
Vezel 6.1 g
Eiwit 41.1 g
Zout 1.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Dubbel Donker abdijbier Wijn Château l'Apolline A.O.P. Saint-Emilion Grand Cru

Bekijk het recept digitaal