Geflambeerde rosbief met asperges
Geflambeerde rosbief met asperges

Geflambeerde rosbief met asperges

35 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 422 kcal
Vet 17.6 g
Koolhydraat 4.6 g
Eiwit 53.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Bereiding:
  3. Verhit 2 eetl. boter in een braadpan. Kleur de rosbief rondom. Giet er een glas calvados overheen en flambeer (weg van de dampkap!). Kruid met peper en zout.

  4. Zet het vuur lager en dek de pan af. Laat de rosbief gedurende 25 min. braden (of iets langer als u het vlees meer doorbakken wilt).

  5. Haal het vlees uit de pan en hou het warm. Laat het nog 5 à 10 min. rusten, zodat de sappen zich opnieuw over het vlees kunnen verdelen.

  6. Maak de braadresten goed los met 1,5 dl vleesbouillon en breng aan de kook. Bind lichtjes met een mengsel van 1 eetl. boter en 1 eetl. bloem.

  7. Afwerking:
  8. Serveer met gekookte asperges of fijne boontjes en kroketten of primeuraardappeltjes.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Bereiding:
  3. Verhit 2 eetl. boter in een braadpan. Kleur de rosbief rondom. Giet er een glas calvados overheen en flambeer (weg van de dampkap!). Kruid met peper en zout.

  4. Zet het vuur lager en dek de pan af. Laat de rosbief gedurende 25 min. braden (of iets langer als u het vlees meer doorbakken wilt).

  5. Haal het vlees uit de pan en hou het warm. Laat het nog 5 à 10 min. rusten, zodat de sappen zich opnieuw over het vlees kunnen verdelen.

  6. Maak de braadresten goed los met 1,5 dl vleesbouillon en breng aan de kook. Bind lichtjes met een mengsel van 1 eetl. boter en 1 eetl. bloem.

  7. Afwerking:
  8. Serveer met gekookte asperges of fijne boontjes en kroketten of primeuraardappeltjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 422 kcal
Vet 17.6 g
Koolhydraat 4.6 g
Eiwit 53.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Château La France A.C. Bordeaux Supérieur Wijn Château Lafleur de Haute-Serre A.C. Cahors

Bekijk het recept digitaal