- Bewaar

- Bewaar
Gegratineerd kreeftenpannetje
Onze drankensuggesties
Wijn Montagny 1er Cru A.O.P. `Blason de Bourgogne' - Cave de Buxy Luberon A.O.P. - Les Hauts Rocs
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Ontdooitijd + 1 u. 10 min., kan vooraf
-
Laat de kreeften ontdooien in de verpakking.
-
Breng ondertussen 2 L water aan de kook, samen met de bouillonblokjes en de groentereepjes. Kruid met peper en laat 5 min. koken.
-
Snipper de sjalotten, het bieslook en de peterselie fijn.
-
Snij de ontdooide kreeften doormidden (zie tip op deze pagina). Haal het vlees uit het pantser en de scharen. Zet opzij. Doe de stukken pantser bij de bouillon en laat 1 u. sudderen.
-
Giet de bouillon door een zeef in een kom en zet opzij.
-
Bereiding:
-
Kan vooraf (15 min.)
-
Verhit de olijfolie in een brede kookpot en roerbak de fijngesnipperde sjalotten ± 10 min. glazig op een zacht vuur.
-
Voeg 2 dl gezeefde bouillon toe en laat tot 1/3 inkoken. Roer er de room en de cognac onder en laat verder inkoken tot een lichtgebonden saus. Voeg het fijngesnipperde bieslook en de peterselie toe. Kruid met peper en zout.
-
Verdeel het kreeftenvlees en de saus over 4 ovenschaaltjes. Bestrooi met de parmezaan. Zet koel weg.
-
Op het moment zelf (30 min.)
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Zet de kreeftenpannetjes 12 à 15 min. in de oven en laat ze daarna kleuren onder de grill.
-
Afwerking:
-
Serveer met stukjes stokbrood.
Stap voor stap: kreeft snijden 1 Steek de punt van een stevig mes in het kruis op de rug van de gekookte kreeft. 2 Haal het mes eerst over naar de kop toe, vervolgens naar de staart. 3 Verwijder de bruine draad die in de kop vertrekt en naar de staart van de kreeft toeloopt. 4 Breek de scharen voorzichtig met een notenkraker.
Onze drankensuggesties
Wijn Montagny 1er Cru A.O.P. `Blason de Bourgogne' - Cave de Buxy Luberon A.O.P. - Les Hauts Rocs
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Ontdooitijd + 1 u. 10 min., kan vooraf
-
Laat de kreeften ontdooien in de verpakking.
-
Breng ondertussen 2 L water aan de kook, samen met de bouillonblokjes en de groentereepjes. Kruid met peper en laat 5 min. koken.
-
Snipper de sjalotten, het bieslook en de peterselie fijn.
-
Snij de ontdooide kreeften doormidden (zie tip op deze pagina). Haal het vlees uit het pantser en de scharen. Zet opzij. Doe de stukken pantser bij de bouillon en laat 1 u. sudderen.
-
Giet de bouillon door een zeef in een kom en zet opzij.
-
Bereiding:
-
Kan vooraf (15 min.)
-
Verhit de olijfolie in een brede kookpot en roerbak de fijngesnipperde sjalotten ± 10 min. glazig op een zacht vuur.
-
Voeg 2 dl gezeefde bouillon toe en laat tot 1/3 inkoken. Roer er de room en de cognac onder en laat verder inkoken tot een lichtgebonden saus. Voeg het fijngesnipperde bieslook en de peterselie toe. Kruid met peper en zout.
-
Verdeel het kreeftenvlees en de saus over 4 ovenschaaltjes. Bestrooi met de parmezaan. Zet koel weg.
-
Op het moment zelf (30 min.)
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Zet de kreeftenpannetjes 12 à 15 min. in de oven en laat ze daarna kleuren onder de grill.
-
Afwerking:
-
Serveer met stukjes stokbrood.
Stap voor stap: kreeft snijden 1 Steek de punt van een stevig mes in het kruis op de rug van de gekookte kreeft. 2 Haal het mes eerst over naar de kop toe, vervolgens naar de staart. 3 Verwijder de bruine draad die in de kop vertrekt en naar de staart van de kreeft toeloopt. 4 Breek de scharen voorzichtig met een notenkraker.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Montagny 1er Cru A.O.P. `Blason de Bourgogne' - Cave de Buxy Luberon A.O.P. - Les Hauts Rocs