Gehakt-groenteschotel
Gehakt-groenteschotel

Gehakt-groenteschotel

1 u. 5 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 719 kcal
Vet 44.4 g
Koolhydraat 43.4 g
Eiwit 35.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snij de courgette in blokjes (vooraf schillen is niet nodig).

  4. Snipper de ui fijn.

  5. Verwijder de zaadjes en witte zaadlijsten uit de paprika's en snij het vruchtvlees in stukjes.

  6. Bereiding:
  7. Verhit 1 eetl. boter in een brede pan en stoof de gesnipperde ui glazig.

  8. Voeg het gehakt toe en prak het fijn met een vork. Roer om tot het vlees goed gaar is.

  9. Voeg de paprikastukjes toe.

  10. Bestrooi met de bloem, schep om en giet er de kippenbouillon bij. Kruid met het paprikapoeder (peper en zout zijn niet echt nodig, de kippenbouillon is kruidig genoeg). Laat 5 min. sudderen.

  11. Voeg de courgetteblokjes toe, schep goed om en laat nog even doorkoken. De bereiding moet lichtgebonden zijn, bindt eventueel nog een beetje met instantsausbinder.

  12. Schep de bereiding in een hoge ovenschotel (± 24 op 18 cm).

  13. Maak ondertussen de aardappelpuree: kook de aardappelen gaar in lichtgezouten water, giet af, laat even drogen op het vuur en draai ze door een roerzeef. Breng op smaak met nootmuskaat, peper, zout, een kopje melk, 2 eetl. boter en een eierdooier.

  14. Verdeel de aardappelpuree over de groente-gehaktbereiding en strijk glad. Bestrooi met het paneermeel en verdeel er 1 eetl. boter over.

  15. Schuif in een op 200 °C voorverwarmde oven gedurende 25 min.

Tip

U kan de schotel al enkele uren vooraf ovenklaar maken (tot en met punt 6). Laat in dat geval 40 à 45 min. bakken.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snij de courgette in blokjes (vooraf schillen is niet nodig).

  4. Snipper de ui fijn.

  5. Verwijder de zaadjes en witte zaadlijsten uit de paprika's en snij het vruchtvlees in stukjes.

  6. Bereiding:
  7. Verhit 1 eetl. boter in een brede pan en stoof de gesnipperde ui glazig.

  8. Voeg het gehakt toe en prak het fijn met een vork. Roer om tot het vlees goed gaar is.

  9. Voeg de paprikastukjes toe.

  10. Bestrooi met de bloem, schep om en giet er de kippenbouillon bij. Kruid met het paprikapoeder (peper en zout zijn niet echt nodig, de kippenbouillon is kruidig genoeg). Laat 5 min. sudderen.

  11. Voeg de courgetteblokjes toe, schep goed om en laat nog even doorkoken. De bereiding moet lichtgebonden zijn, bindt eventueel nog een beetje met instantsausbinder.

  12. Schep de bereiding in een hoge ovenschotel (± 24 op 18 cm).

  13. Maak ondertussen de aardappelpuree: kook de aardappelen gaar in lichtgezouten water, giet af, laat even drogen op het vuur en draai ze door een roerzeef. Breng op smaak met nootmuskaat, peper, zout, een kopje melk, 2 eetl. boter en een eierdooier.

  14. Verdeel de aardappelpuree over de groente-gehaktbereiding en strijk glad. Bestrooi met het paneermeel en verdeel er 1 eetl. boter over.

  15. Schuif in een op 200 °C voorverwarmde oven gedurende 25 min.

Tip

U kan de schotel al enkele uren vooraf ovenklaar maken (tot en met punt 6). Laat in dat geval 40 à 45 min. bakken.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 719 kcal
Vet 44.4 g
Koolhydraat 43.4 g
Eiwit 35.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Les Hauts Rocs A.C. Côtes du Rhône Wijn Berton de Crillon A.C. Ventoux

Bekijk het recept digitaal