- Bewaar

- Bewaar
Gele gembersoep
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Verwijder de pitten en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in kleine blokjes.
-
Snipper de uien fijn.
-
Schil de gember en rasp fijn.
-
Verwijder de pitten uit de tomaten en snij in blokjes.
-
Pers de citroenen.
-
Bak de amandelschilfers goudbruin zonder vetstof in een pan met antiaanbaklaag.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een grote kookpot en stoof de fijngesnipperde uien en de geraspte gember glazig.
-
Voeg de paprikablokjes toe en overgiet met de groentebouillon. Breng aan de kook en laat 20 min. koken. Doe de soep door een roerzeef.
-
Mix tot een gladde soep en breng op smaak met het citroensap, peper en zout.
-
Afwerking:
-
Giet de soep in kommetjes en versier met tomatenblokjes en enkele goudbruin gebakken amandelschilfers.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Verwijder de pitten en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in kleine blokjes.
-
Snipper de uien fijn.
-
Schil de gember en rasp fijn.
-
Verwijder de pitten uit de tomaten en snij in blokjes.
-
Pers de citroenen.
-
Bak de amandelschilfers goudbruin zonder vetstof in een pan met antiaanbaklaag.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een grote kookpot en stoof de fijngesnipperde uien en de geraspte gember glazig.
-
Voeg de paprikablokjes toe en overgiet met de groentebouillon. Breng aan de kook en laat 20 min. koken. Doe de soep door een roerzeef.
-
Mix tot een gladde soep en breng op smaak met het citroensap, peper en zout.
-
Afwerking:
-
Giet de soep in kommetjes en versier met tomatenblokjes en enkele goudbruin gebakken amandelschilfers.