Gele gembersoep
Gele gembersoep

Gele gembersoep

Soep
20 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 86 kcal
Vet 5 g
Koolhydraat 7.7 g
Eiwit 2.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Verwijder de pitten en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in kleine blokjes.

  4. Snipper de uien fijn.

  5. Schil de gember en rasp fijn.

  6. Verwijder de pitten uit de tomaten en snij in blokjes.

  7. Pers de citroenen.

  8. Bak de amandelschilfers goudbruin zonder vetstof in een pan met antiaanbaklaag.

  9. Bereiding:
  10. Verhit de olijfolie in een grote kookpot en stoof de fijngesnipperde uien en de geraspte gember glazig.

  11. Voeg de paprikablokjes toe en overgiet met de groentebouillon. Breng aan de kook en laat 20 min. koken. Doe de soep door een roerzeef.

  12. Mix tot een gladde soep en breng op smaak met het citroensap, peper en zout.

  13. Afwerking:
  14. Giet de soep in kommetjes en versier met tomatenblokjes en enkele goudbruin gebakken amandelschilfers.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Verwijder de pitten en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in kleine blokjes.

  4. Snipper de uien fijn.

  5. Schil de gember en rasp fijn.

  6. Verwijder de pitten uit de tomaten en snij in blokjes.

  7. Pers de citroenen.

  8. Bak de amandelschilfers goudbruin zonder vetstof in een pan met antiaanbaklaag.

  9. Bereiding:
  10. Verhit de olijfolie in een grote kookpot en stoof de fijngesnipperde uien en de geraspte gember glazig.

  11. Voeg de paprikablokjes toe en overgiet met de groentebouillon. Breng aan de kook en laat 20 min. koken. Doe de soep door een roerzeef.

  12. Mix tot een gladde soep en breng op smaak met het citroensap, peper en zout.

  13. Afwerking:
  14. Giet de soep in kommetjes en versier met tomatenblokjes en enkele goudbruin gebakken amandelschilfers.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 86 kcal
Vet 5 g
Koolhydraat 7.7 g
Eiwit 2.7 g

Bekijk het recept digitaal