Gemarineerd hindegebraad
Gemarineerd hindegebraad

Gemarineerd hindegebraad

55 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 564 kcal
Vet 30.9 g
Koolhydraat 9.1 g
Eiwit 52.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Leg het diepgevroren hindegebraad in een diepe kom (het is beter geen inox te gebruiken). Doe er de kruiden bij, de fijngesneden wortelen en uien en de olie.

  4. Overgiet met de wijn, zodat het vlees onder staat. Laat 1 dag marineren op een koele plaats. Draai het vlees af en toe om.

  5. Bereiding:
  6. Haal het vlees uit de marinade en dep het met keukenpapier goed droog. Plaats het in een ovenschotel en leg er enkele nootjes boter op.

  7. Laat het gedurende 10 à 15 min. aanbraden in de voorverwarmde oven op 250 °C. Kruid dan met peper en zout en leg er de sneden spek over.

  8. Doe een soepkop goed uitgelekte groenten van de marinade bij het vlees en laat het gedurende 30 à 35 min. verder braden op 170 °C. Het vlees mag nog licht 'rosé' zijn: als u er met een naald in prikt, moet het vocht dat eruit loopt lichtrozig zijn.

  9. Schakel de oven uit en haal de groenten en het spek uit de schotel. Laat het vlees nog 10 min. rusten in de uitgeschakelde oven.

  10. Stoof intussen de groenten en het spek gedurende 2 min. in een kookpan met een nootje boter. Strooi er vervolgens 2 eetl. bloem over en meng goed dooreen.

  11. Voeg 1 eetl. aalbessenconfituur toe. Giet er 1,5 dl marinade en 1,5 dl vleesbouillon bij en laat op een hevig vuur dikken. Giet de saus ten slotte door een zeef.

  12. Afwerking:
  13. Dien op met kroketten en peren gevuld met veenbessencompote of kastanjepuree (blik).

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Leg het diepgevroren hindegebraad in een diepe kom (het is beter geen inox te gebruiken). Doe er de kruiden bij, de fijngesneden wortelen en uien en de olie.

  4. Overgiet met de wijn, zodat het vlees onder staat. Laat 1 dag marineren op een koele plaats. Draai het vlees af en toe om.

  5. Bereiding:
  6. Haal het vlees uit de marinade en dep het met keukenpapier goed droog. Plaats het in een ovenschotel en leg er enkele nootjes boter op.

  7. Laat het gedurende 10 à 15 min. aanbraden in de voorverwarmde oven op 250 °C. Kruid dan met peper en zout en leg er de sneden spek over.

  8. Doe een soepkop goed uitgelekte groenten van de marinade bij het vlees en laat het gedurende 30 à 35 min. verder braden op 170 °C. Het vlees mag nog licht 'rosé' zijn: als u er met een naald in prikt, moet het vocht dat eruit loopt lichtrozig zijn.

  9. Schakel de oven uit en haal de groenten en het spek uit de schotel. Laat het vlees nog 10 min. rusten in de uitgeschakelde oven.

  10. Stoof intussen de groenten en het spek gedurende 2 min. in een kookpan met een nootje boter. Strooi er vervolgens 2 eetl. bloem over en meng goed dooreen.

  11. Voeg 1 eetl. aalbessenconfituur toe. Giet er 1,5 dl marinade en 1,5 dl vleesbouillon bij en laat op een hevig vuur dikken. Giet de saus ten slotte door een zeef.

  12. Afwerking:
  13. Dien op met kroketten en peren gevuld met veenbessencompote of kastanjepuree (blik).

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 564 kcal
Vet 30.9 g
Koolhydraat 9.1 g
Eiwit 52.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Château Feytit-Clinet A.C. Pomerol Grote pomerol met een krachtig boeket van rijpe merlotdruiven. Ferme en vlezige smaak met een mooie houttoets in de afdronk. Wijn Argento Malbec Argentinië Malbecwijn met een diepe paarsrode kleur en een krachtige neus van rijp zwart fruit en pure chocolade. Vol en vlezig in de mond, met opnieuw veel zwart fruit. Mooi evenwicht tussen de zachte tannines en de elegante frisheid.

Bekijk het recept digitaal