Gemarineerde kippenhaasjes met prinsessenbonen en pinda's
Gemarineerde kippenhaasjes met prinsessenbonen en pinda's

Gemarineerde kippenhaasjes met prinsessenbonen en pinda's

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 535 kcal
Vet 15 g
Verzadigd vet 2.5 g
Koolhydraat 57 g
Suiker 5.9 g
Vezel 5.2 g
Eiwit 40.6 g
Zout 0.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min. + 30 min. marineren)

  3. Schil de gember en rasp fijn. Meng onder de mosterd en het citroensap. Meng er de kippenhaasjes onder en laat 30 min. afgedekt marineren in de koelkast.

  4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de puntpaprika's en snij in dunne reepjes.

  5. Hak de pinda's grof.

  6. Bereiding:
  7. (30 min.)

  8. Kook de prinsessenbonen 8 min. onafgedekt gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  9. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).

  10. Verhit de olijfolie in een pan en bak de kippenhaasjes en de puntpaprika's 10 min. Kruid met peper en zout.

  11. Afwerking:
  12. Meng de prinsessenbonen onder de rijst en verdeel over de borden. Schik er telkens enkele kippenhaasjes en wat reepjes paprika op. Bestrooi met de pinda's.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min. + 30 min. marineren)

  3. Schil de gember en rasp fijn. Meng onder de mosterd en het citroensap. Meng er de kippenhaasjes onder en laat 30 min. afgedekt marineren in de koelkast.

  4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de puntpaprika's en snij in dunne reepjes.

  5. Hak de pinda's grof.

  6. Bereiding:
  7. (30 min.)

  8. Kook de prinsessenbonen 8 min. onafgedekt gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  9. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).

  10. Verhit de olijfolie in een pan en bak de kippenhaasjes en de puntpaprika's 10 min. Kruid met peper en zout.

  11. Afwerking:
  12. Meng de prinsessenbonen onder de rijst en verdeel over de borden. Schik er telkens enkele kippenhaasjes en wat reepjes paprika op. Bestrooi met de pinda's.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 535 kcal
Vet 15 g
Verzadigd vet 2.5 g
Koolhydraat 57 g
Suiker 5.9 g
Vezel 5.2 g
Eiwit 40.6 g
Zout 0.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier La Cambre IPA Blond abdijbier Wijn Aigle Noir Chardonnay I.G.P. Pays d'Oc Gérard Bertrand

Bekijk het recept digitaal