Gestoofde prei met rode biet en pancettacrumble
Gestoofde prei met rode biet en pancettacrumble

Gestoofde prei met rode biet en pancettacrumble

Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 346 kcal
Vet 27.4 g
Verzadigd vet 10.9 g
Koolhydraat 12 g
Suiker 10.2 g
Vezel 5.1 g
Eiwit 10.4 g
Zout 0.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij het wit van de preien in stukken van 5 cm.

  4. Hak de walnootpitten grof.

  5. Snipper de peterselie fijn.

  6. Breek de feta in stukjes.

  7. Bereiding:
  8. Smelt de boter in een pan en stoof de preien 2 à 3 min. aan elke kant. Kruid met zout en 1 snuifje rozemarijn.

  9. Giet er het rodebietensap bij. Kruid met peper, zout en nog een snuifje rozemarijn. Laat 8 à 10 min. afgedekt sudderen. Draai de stukken prei regelmatig om.

  10. Bak intussen de pancetta enkele min. in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Laat uitlekken op keukenpapier. Breek in stukjes.

  11. Maak de crumble: meng de walnootpitten met de peterselie, de feta en de pancetta. Kruid met peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de prei over een schotel en werk af met de pancettacrumble.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij het wit van de preien in stukken van 5 cm.

  4. Hak de walnootpitten grof.

  5. Snipper de peterselie fijn.

  6. Breek de feta in stukjes.

  7. Bereiding:
  8. Smelt de boter in een pan en stoof de preien 2 à 3 min. aan elke kant. Kruid met zout en 1 snuifje rozemarijn.

  9. Giet er het rodebietensap bij. Kruid met peper, zout en nog een snuifje rozemarijn. Laat 8 à 10 min. afgedekt sudderen. Draai de stukken prei regelmatig om.

  10. Bak intussen de pancetta enkele min. in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Laat uitlekken op keukenpapier. Breek in stukjes.

  11. Maak de crumble: meng de walnootpitten met de peterselie, de feta en de pancetta. Kruid met peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de prei over een schotel en werk af met de pancettacrumble.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 346 kcal
Vet 27.4 g
Verzadigd vet 10.9 g
Koolhydraat 12 g
Suiker 10.2 g
Vezel 5.1 g
Eiwit 10.4 g
Zout 0.9 g

Bekijk het recept digitaal