- Bewaar

- Bewaar
Gestoofde prei met rode biet en pancettacrumble
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Snij het wit van de preien in stukken van 5 cm.
-
Hak de walnootpitten grof.
-
Snipper de peterselie fijn.
-
Breek de feta in stukjes.
-
Bereiding:
-
Smelt de boter in een pan en stoof de preien 2 à 3 min. aan elke kant. Kruid met zout en 1 snuifje rozemarijn.
-
Giet er het rodebietensap bij. Kruid met peper, zout en nog een snuifje rozemarijn. Laat 8 à 10 min. afgedekt sudderen. Draai de stukken prei regelmatig om.
-
Bak intussen de pancetta enkele min. in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Laat uitlekken op keukenpapier. Breek in stukjes.
-
Maak de crumble: meng de walnootpitten met de peterselie, de feta en de pancetta. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de prei over een schotel en werk af met de pancettacrumble.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Snij het wit van de preien in stukken van 5 cm.
-
Hak de walnootpitten grof.
-
Snipper de peterselie fijn.
-
Breek de feta in stukjes.
-
Bereiding:
-
Smelt de boter in een pan en stoof de preien 2 à 3 min. aan elke kant. Kruid met zout en 1 snuifje rozemarijn.
-
Giet er het rodebietensap bij. Kruid met peper, zout en nog een snuifje rozemarijn. Laat 8 à 10 min. afgedekt sudderen. Draai de stukken prei regelmatig om.
-
Bak intussen de pancetta enkele min. in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Laat uitlekken op keukenpapier. Breek in stukjes.
-
Maak de crumble: meng de walnootpitten met de peterselie, de feta en de pancetta. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de prei over een schotel en werk af met de pancettacrumble.