Gevulde puntpaprika met tomaten en mozzarella
Gevulde puntpaprika met tomaten en mozzarella

Gevulde puntpaprika met tomaten en mozzarella

55 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 418 kcal
Vet 30.5 g
Koolhydraat 6.3 g
Eiwit 29.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de puntpaprika's in de lengte in 2 en laat het groene steeltje eraan. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten.

  3. Snij de tapastomaten in 4.

  4. Snij de halfgedroogde tomaten in fijne reepjes.

  5. Snipper de lente-uitjes, het bieslook en de basilicumblaadjes fijn.

  6. Snij de ham in fijne reepjes. Snij de mozzarella in blokjes.

  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Bereiding:
  9. Leg de paprika's naast elkaar in een ovenschaal. Besprenkel met de olie uit de verpakking van de halfgedroogde tomaten en kruid met zwarte peper en zeezout. Zet ± 15 min. in de voorverwarmde oven.

  10. Meng intussen de tapastomaten met de halfgedroogde tomaten, de fijngesnipperde lente-uitjes, het basilicum, het bieslook, de hamreepjes en de blokjes mozzarella. Kruid alles met zwarte peper en zeezout.

  11. Haal de paprika's uit de oven en vul ze met de tomatenmengeling.

  12. Zet opnieuw ± 10 min. in de oven tot alles goed warm is.

  13. Afwerking:
  14. Serveer met een slaatje met kerstomaten (p. 171).

Tip

Vervang in het barbecueseizoen de mozzarella door halloumi (Cypriotische grillkaas op basis van koe, geiten- en schapenmelk).

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de puntpaprika's in de lengte in 2 en laat het groene steeltje eraan. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten.

  3. Snij de tapastomaten in 4.

  4. Snij de halfgedroogde tomaten in fijne reepjes.

  5. Snipper de lente-uitjes, het bieslook en de basilicumblaadjes fijn.

  6. Snij de ham in fijne reepjes. Snij de mozzarella in blokjes.

  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Bereiding:
  9. Leg de paprika's naast elkaar in een ovenschaal. Besprenkel met de olie uit de verpakking van de halfgedroogde tomaten en kruid met zwarte peper en zeezout. Zet ± 15 min. in de voorverwarmde oven.

  10. Meng intussen de tapastomaten met de halfgedroogde tomaten, de fijngesnipperde lente-uitjes, het basilicum, het bieslook, de hamreepjes en de blokjes mozzarella. Kruid alles met zwarte peper en zeezout.

  11. Haal de paprika's uit de oven en vul ze met de tomatenmengeling.

  12. Zet opnieuw ± 10 min. in de oven tot alles goed warm is.

  13. Afwerking:
  14. Serveer met een slaatje met kerstomaten (p. 171).

Tip

Vervang in het barbecueseizoen de mozzarella door halloumi (Cypriotische grillkaas op basis van koe, geiten- en schapenmelk).

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 418 kcal
Vet 30.5 g
Koolhydraat 6.3 g
Eiwit 29.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Terre Siciliane I.G.T. - Nero d'Avola Inycon - Sicilia - Italië Los Condes Crianza - D.O. Catalunya Spanje

Bekijk het recept digitaal