- Bewaar

- Bewaar
Gevulde puntpaprika met tomaten en mozzarella
Onze drankensuggesties
Wijn Terre Siciliane I.G.T. - Nero d'Avola Inycon - Sicilia - Italië Los Condes Crianza - D.O. Catalunya Spanje
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de puntpaprika's in de lengte in 2 en laat het groene steeltje eraan. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten.
-
Snij de tapastomaten in 4.
-
Snij de halfgedroogde tomaten in fijne reepjes.
-
Snipper de lente-uitjes, het bieslook en de basilicumblaadjes fijn.
-
Snij de ham in fijne reepjes. Snij de mozzarella in blokjes.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Bereiding:
-
Leg de paprika's naast elkaar in een ovenschaal. Besprenkel met de olie uit de verpakking van de halfgedroogde tomaten en kruid met zwarte peper en zeezout. Zet ± 15 min. in de voorverwarmde oven.
-
Meng intussen de tapastomaten met de halfgedroogde tomaten, de fijngesnipperde lente-uitjes, het basilicum, het bieslook, de hamreepjes en de blokjes mozzarella. Kruid alles met zwarte peper en zeezout.
-
Haal de paprika's uit de oven en vul ze met de tomatenmengeling.
-
Zet opnieuw ± 10 min. in de oven tot alles goed warm is.
-
Afwerking:
-
Serveer met een slaatje met kerstomaten (p. 171).
Vervang in het barbecueseizoen de mozzarella door halloumi (Cypriotische grillkaas op basis van koe, geiten- en schapenmelk).
Onze drankensuggesties
Wijn Terre Siciliane I.G.T. - Nero d'Avola Inycon - Sicilia - Italië Los Condes Crianza - D.O. Catalunya Spanje
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de puntpaprika's in de lengte in 2 en laat het groene steeltje eraan. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten.
-
Snij de tapastomaten in 4.
-
Snij de halfgedroogde tomaten in fijne reepjes.
-
Snipper de lente-uitjes, het bieslook en de basilicumblaadjes fijn.
-
Snij de ham in fijne reepjes. Snij de mozzarella in blokjes.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Bereiding:
-
Leg de paprika's naast elkaar in een ovenschaal. Besprenkel met de olie uit de verpakking van de halfgedroogde tomaten en kruid met zwarte peper en zeezout. Zet ± 15 min. in de voorverwarmde oven.
-
Meng intussen de tapastomaten met de halfgedroogde tomaten, de fijngesnipperde lente-uitjes, het basilicum, het bieslook, de hamreepjes en de blokjes mozzarella. Kruid alles met zwarte peper en zeezout.
-
Haal de paprika's uit de oven en vul ze met de tomatenmengeling.
-
Zet opnieuw ± 10 min. in de oven tot alles goed warm is.
-
Afwerking:
-
Serveer met een slaatje met kerstomaten (p. 171).
Vervang in het barbecueseizoen de mozzarella door halloumi (Cypriotische grillkaas op basis van koe, geiten- en schapenmelk).
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Terre Siciliane I.G.T. - Nero d'Avola Inycon - Sicilia - Italië Los Condes Crianza - D.O. Catalunya Spanje