- Bewaar

- Bewaar
Groenteslaatje met noordzeegarnalen
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Bereid de rijst in 2 koppen lichtgezouten kokend water gedurende 20 min. Laat afkoelen.
-
Snij het wit van de prei in fijne ringen en de selder in stukjes.
-
Hak de sjalot fijn, snij de radijzen in fijne schijfjes en de zalm in stukjes van 1,5 cm.
-
Meng voor de saus alle ingrediënten dooreen. Kruid naar smaak met cayennepeper.
-
Meng voor de vinaigrette de olijfolie met het citroensap. Kruid met peper en zout.
-
Meng de afgekoelde rijst met de prei, de selder, de sjalot, de radijzen en de zalm. Overgiet met 2 eetl. saus en meng goed dooreen.
-
Afwerking:
-
Maak een bedje van sla op elk bord en giet er wat vinaigrette over. Schik er de groenterijst in een krans op. Schep een torentje grijze garnalen midden op het bord en leg er een partje citroen bij. Dien op met stokbrood en de rest van de saus.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Bereid de rijst in 2 koppen lichtgezouten kokend water gedurende 20 min. Laat afkoelen.
-
Snij het wit van de prei in fijne ringen en de selder in stukjes.
-
Hak de sjalot fijn, snij de radijzen in fijne schijfjes en de zalm in stukjes van 1,5 cm.
-
Meng voor de saus alle ingrediënten dooreen. Kruid naar smaak met cayennepeper.
-
Meng voor de vinaigrette de olijfolie met het citroensap. Kruid met peper en zout.
-
Meng de afgekoelde rijst met de prei, de selder, de sjalot, de radijzen en de zalm. Overgiet met 2 eetl. saus en meng goed dooreen.
-
Afwerking:
-
Maak een bedje van sla op elk bord en giet er wat vinaigrette over. Schik er de groenterijst in een krans op. Schep een torentje grijze garnalen midden op het bord en leg er een partje citroen bij. Dien op met stokbrood en de rest van de saus.