Groenteslaatje met noordzeegarnalen
Groenteslaatje met noordzeegarnalen

Groenteslaatje met noordzeegarnalen

25 min.
Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 457 kcal
Vet 22.2 g
Koolhydraat 31.1 g
Eiwit 33.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Bereid de rijst in 2 koppen lichtgezouten kokend water gedurende 20 min. Laat afkoelen.

  3. Snij het wit van de prei in fijne ringen en de selder in stukjes.

  4. Hak de sjalot fijn, snij de radijzen in fijne schijfjes en de zalm in stukjes van 1,5 cm.

  5. Meng voor de saus alle ingrediënten dooreen. Kruid naar smaak met cayennepeper.

  6. Meng voor de vinaigrette de olijfolie met het citroensap. Kruid met peper en zout.

  7. Meng de afgekoelde rijst met de prei, de selder, de sjalot, de radijzen en de zalm. Overgiet met 2 eetl. saus en meng goed dooreen.

  8. Afwerking:
  9. Maak een bedje van sla op elk bord en giet er wat vinaigrette over. Schik er de groenterijst in een krans op. Schep een torentje grijze garnalen midden op het bord en leg er een partje citroen bij. Dien op met stokbrood en de rest van de saus.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Bereid de rijst in 2 koppen lichtgezouten kokend water gedurende 20 min. Laat afkoelen.

  3. Snij het wit van de prei in fijne ringen en de selder in stukjes.

  4. Hak de sjalot fijn, snij de radijzen in fijne schijfjes en de zalm in stukjes van 1,5 cm.

  5. Meng voor de saus alle ingrediënten dooreen. Kruid naar smaak met cayennepeper.

  6. Meng voor de vinaigrette de olijfolie met het citroensap. Kruid met peper en zout.

  7. Meng de afgekoelde rijst met de prei, de selder, de sjalot, de radijzen en de zalm. Overgiet met 2 eetl. saus en meng goed dooreen.

  8. Afwerking:
  9. Maak een bedje van sla op elk bord en giet er wat vinaigrette over. Schik er de groenterijst in een krans op. Schep een torentje grijze garnalen midden op het bord en leg er een partje citroen bij. Dien op met stokbrood en de rest van de saus.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 457 kcal
Vet 22.2 g
Koolhydraat 31.1 g
Eiwit 33.2 g

Bekijk het recept digitaal