Hamburger met frietjes van pastinaak en winterslaatje
Hamburger met frietjes van pastinaak en winterslaatje

Hamburger met frietjes van pastinaak en winterslaatje

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 517 kcal
Vet 23.8 g
Verzadigd vet 4.8 g
Koolhydraat 28.3 g
Suiker 17.8 g
Vezel 10.4 g
Eiwit 42.3 g
Zout 0.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snipper het knoflook en het bieslook fijn. Meng met de plattekaas, 1/3 koffiel. paprikapoeder, peper en zout.

  4. Schil de pastinaken en snij in frietjes.

  5. Snij de rode ui in ringen.

  6. Schil de sinaasappel tot op het vruchtvlees en haal de partjes van tussen de vliesjes. Doe dit boven een kom en vang het sap op.

  7. Verwijder de harde kern uit het witloof en snij in fijne ringen.

  8. Hak de pecannoten grof.

  9. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  10. Bereiding:
  11. Meng de pastinaak en de rode ui met 1 eetl. olijfolie, de rest van het paprikapoeder, peper en zout. Verdeel alles over een bakplaat met bakpapier en spreid goed uit. Zet 25 à 30 min. in de voorverwarmde oven.

  12. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de runderburgers 4 à 5 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  13. Meng het witloof onder de slamix, de pecannoten en de sinaasappelpartjes.

  14. Maak een vinaigrette met 2 eetl. olijfolie, het sinaasappelsap, peper en zout. Besprenkel er het witloofslaatje mee.

  15. Afwerking:
  16. Serveer de runderburger met de pastinaakfrieten, het slaatje en de plattekaassaus

Tip

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding : 25 min. 1 Snij 50 g geschilde pastinaak, 50 g witloof en 50 g geschilde aardappelen in blokjes. Kook samen met 30 g runderburgers 20 min. in water. Giet af. 2 Mix fijn en meng met 1 koffiel. plantaardige olie

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snipper het knoflook en het bieslook fijn. Meng met de plattekaas, 1/3 koffiel. paprikapoeder, peper en zout.

  4. Schil de pastinaken en snij in frietjes.

  5. Snij de rode ui in ringen.

  6. Schil de sinaasappel tot op het vruchtvlees en haal de partjes van tussen de vliesjes. Doe dit boven een kom en vang het sap op.

  7. Verwijder de harde kern uit het witloof en snij in fijne ringen.

  8. Hak de pecannoten grof.

  9. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  10. Bereiding:
  11. Meng de pastinaak en de rode ui met 1 eetl. olijfolie, de rest van het paprikapoeder, peper en zout. Verdeel alles over een bakplaat met bakpapier en spreid goed uit. Zet 25 à 30 min. in de voorverwarmde oven.

  12. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de runderburgers 4 à 5 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  13. Meng het witloof onder de slamix, de pecannoten en de sinaasappelpartjes.

  14. Maak een vinaigrette met 2 eetl. olijfolie, het sinaasappelsap, peper en zout. Besprenkel er het witloofslaatje mee.

  15. Afwerking:
  16. Serveer de runderburger met de pastinaakfrieten, het slaatje en de plattekaassaus

Tip

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding : 25 min. 1 Snij 50 g geschilde pastinaak, 50 g witloof en 50 g geschilde aardappelen in blokjes. Kook samen met 30 g runderburgers 20 min. in water. Giet af. 2 Mix fijn en meng met 1 koffiel. plantaardige olie

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 517 kcal
Vet 23.8 g
Verzadigd vet 4.8 g
Koolhydraat 28.3 g
Suiker 17.8 g
Vezel 10.4 g
Eiwit 42.3 g
Zout 0.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Floreffe Blond Blond abdijbier Wijn Salento I.G.T. Primitivo Piana del Sole Puglia - Italië

Bekijk het recept digitaal