Hertenkalfgebraad met tarte tatin van witloof
Hertenkalfgebraad met tarte tatin van witloof

Hertenkalfgebraad met tarte tatin van witloof

40 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 652 kcal
Vet 40.9 g
Koolhydraat 29.4 g
Eiwit 41.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de stronken witloof in de lengte in 2 en verwijder de harde kern. Besprenkel met het citroensap en kook 5 min. in lichtgezouten water. Laat goed uitlekken.

  4. Snij de ui in fijne ringen en pers het knoflookteentje. Smelt eetl. boter in een braadpan en stoof de uiringen en het geperste knoflook 3 min.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Bestrijk een taartvorm met 1 eetl. boter en strooi de suiker over de bodem. Schik er de stronkjes witloof met de bolle kant naar onderen en de punten naar de buitenkant in. Verdeel de gestoofde ui met knoflook over het witloof.

  8. Bedek met het bladerdeeg. Duw de uiteinden van het deeg naar binnen. Prik er enkele keren in met een vork. Bak 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven.

  9. Verhit intussen de olijfolie in de braadpan van de uiringen. Bak het hertenkalfgebraad 2 min. aan alle kanten goudbruin. Leg in een ovenschaal en bak 15 à 20 min. mee in de oven. Het vlees moet rosé zijn.

  10. Giet de wildfond in de braadpan en schraap de braadresten los. Verkruimel er de roquefort over en laat op een zacht vuurtje smelten. Kruid naar smaak met peper en zout.

  11. Haal de taart uit de oven. Zet een groot bord omgekeerd op de taartvorm en draai de vorm om, zodat de kant met het witloof bovenaan ligt.

  12. Afwerking:
  13. Snij het hertenkalfgebraad in sneetjes en de taart in punten. Verdeel over de borden en lepel de saus over het vlees. Serveer met kroketten en een slaatje.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de stronken witloof in de lengte in 2 en verwijder de harde kern. Besprenkel met het citroensap en kook 5 min. in lichtgezouten water. Laat goed uitlekken.

  4. Snij de ui in fijne ringen en pers het knoflookteentje. Smelt eetl. boter in een braadpan en stoof de uiringen en het geperste knoflook 3 min.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  7. Bestrijk een taartvorm met 1 eetl. boter en strooi de suiker over de bodem. Schik er de stronkjes witloof met de bolle kant naar onderen en de punten naar de buitenkant in. Verdeel de gestoofde ui met knoflook over het witloof.

  8. Bedek met het bladerdeeg. Duw de uiteinden van het deeg naar binnen. Prik er enkele keren in met een vork. Bak 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven.

  9. Verhit intussen de olijfolie in de braadpan van de uiringen. Bak het hertenkalfgebraad 2 min. aan alle kanten goudbruin. Leg in een ovenschaal en bak 15 à 20 min. mee in de oven. Het vlees moet rosé zijn.

  10. Giet de wildfond in de braadpan en schraap de braadresten los. Verkruimel er de roquefort over en laat op een zacht vuurtje smelten. Kruid naar smaak met peper en zout.

  11. Haal de taart uit de oven. Zet een groot bord omgekeerd op de taartvorm en draai de vorm om, zodat de kant met het witloof bovenaan ligt.

  12. Afwerking:
  13. Snij het hertenkalfgebraad in sneetjes en de taart in punten. Verdeel over de borden en lepel de saus over het vlees. Serveer met kroketten en een slaatje.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 652 kcal
Vet 40.9 g
Koolhydraat 29.4 g
Eiwit 41.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Château de Bel-Air - A.O.P. Lalande-de-Pomerol Dama de Toro - Tempranillo Barrel Aged D.O. Toro - Spanje

Bekijk het recept digitaal