- Bewaar

- Bewaar
IJsgebak met chocolade en meringue
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Laat de 2 soorten roomijs 5 à 10 min. zacht worden op kamertemperatuur, zodat u ze gemakkelijk kan snijden (het wordt nog gemakkelijker als u het mes even in heet water dompelt).
-
Leg op de bodem van een lege roomijsdoos een laag van ± 2 cm chocoladeroomijs. Leg er sneden cake van ± 1 cm dik op. Druk ze goed tegen elkaar en besprenkel met de rum. Schik daarboven een laag vanilleroomijs van 2 cm en laat gedurende ongeveer 2 u goed hard worden in de diepvriezer.
-
Klop het eiwit heel stevig en voeg de bloemsuiker toe. Blijf kloppen tot het nog steviger en glanzend wordt (zoals meringue).
-
Stort het ijsgebak op een schotel: dat gaat probleemloos als u de doos even in heet water houdt. De chocoladelaag ligt nu bovenaan. Strijk het eiwit erover en laat gedurende ± 1 uur opstijven in de diepvriezer.
-
Smelt de witte chocolade met 3 à 4 eetl. melk op halve kracht in de microgolfoven of op het fornuis au bain-marie: zet het kommetje met de chocolade en de melk in een pan met warm water. Meng goed door elkaar.
-
Doe dit ook met de bruine chocolade en 2 eetl. melk. De chocoladesaus moet net voldoende vloeibaar zijn om over de ijstaart te kunnen lepelen: begin met een dekkende laag witte chocoladesaus en maak versieringen met de bruine chocoladesaus. Zet de taart weer in de diepvriezer tot u ze opdient.
-
Afwerking:
-
Vooraleer uw ijsgebak aan te snijden, laat u het 5 à 10 min. zachter worden op kamertemperatuur.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Laat de 2 soorten roomijs 5 à 10 min. zacht worden op kamertemperatuur, zodat u ze gemakkelijk kan snijden (het wordt nog gemakkelijker als u het mes even in heet water dompelt).
-
Leg op de bodem van een lege roomijsdoos een laag van ± 2 cm chocoladeroomijs. Leg er sneden cake van ± 1 cm dik op. Druk ze goed tegen elkaar en besprenkel met de rum. Schik daarboven een laag vanilleroomijs van 2 cm en laat gedurende ongeveer 2 u goed hard worden in de diepvriezer.
-
Klop het eiwit heel stevig en voeg de bloemsuiker toe. Blijf kloppen tot het nog steviger en glanzend wordt (zoals meringue).
-
Stort het ijsgebak op een schotel: dat gaat probleemloos als u de doos even in heet water houdt. De chocoladelaag ligt nu bovenaan. Strijk het eiwit erover en laat gedurende ± 1 uur opstijven in de diepvriezer.
-
Smelt de witte chocolade met 3 à 4 eetl. melk op halve kracht in de microgolfoven of op het fornuis au bain-marie: zet het kommetje met de chocolade en de melk in een pan met warm water. Meng goed door elkaar.
-
Doe dit ook met de bruine chocolade en 2 eetl. melk. De chocoladesaus moet net voldoende vloeibaar zijn om over de ijstaart te kunnen lepelen: begin met een dekkende laag witte chocoladesaus en maak versieringen met de bruine chocoladesaus. Zet de taart weer in de diepvriezer tot u ze opdient.
-
Afwerking:
-
Vooraleer uw ijsgebak aan te snijden, laat u het 5 à 10 min. zachter worden op kamertemperatuur.