IJsgebak met chocolade en meringue
IJsgebak met chocolade en meringue

IJsgebak met chocolade en meringue

1 u. 20 min.
Dessert
6 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 908 kcal
Vet 46.6 g
Koolhydraat 102.9 g
Eiwit 14.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Laat de 2 soorten roomijs 5 à 10 min. zacht worden op kamertemperatuur, zodat u ze gemakkelijk kan snijden (het wordt nog gemakkelijker als u het mes even in heet water dompelt).

  3. Leg op de bodem van een lege roomijsdoos een laag van ± 2 cm chocoladeroomijs. Leg er sneden cake van ± 1 cm dik op. Druk ze goed tegen elkaar en besprenkel met de rum. Schik daarboven een laag vanilleroomijs van 2 cm en laat gedurende ongeveer 2 u goed hard worden in de diepvriezer.

  4. Klop het eiwit heel stevig en voeg de bloemsuiker toe. Blijf kloppen tot het nog steviger en glanzend wordt (zoals meringue).

  5. Stort het ijsgebak op een schotel: dat gaat probleemloos als u de doos even in heet water houdt. De chocoladelaag ligt nu bovenaan. Strijk het eiwit erover en laat gedurende ± 1 uur opstijven in de diepvriezer.

  6. Smelt de witte chocolade met 3 à 4 eetl. melk op halve kracht in de microgolfoven of op het fornuis au bain-marie: zet het kommetje met de chocolade en de melk in een pan met warm water. Meng goed door elkaar.

  7. Doe dit ook met de bruine chocolade en 2 eetl. melk. De chocoladesaus moet net voldoende vloeibaar zijn om over de ijstaart te kunnen lepelen: begin met een dekkende laag witte chocoladesaus en maak versieringen met de bruine chocoladesaus. Zet de taart weer in de diepvriezer tot u ze opdient.

  8. Afwerking:
  9. Vooraleer uw ijsgebak aan te snijden, laat u het 5 à 10 min. zachter worden op kamertemperatuur.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Laat de 2 soorten roomijs 5 à 10 min. zacht worden op kamertemperatuur, zodat u ze gemakkelijk kan snijden (het wordt nog gemakkelijker als u het mes even in heet water dompelt).

  3. Leg op de bodem van een lege roomijsdoos een laag van ± 2 cm chocoladeroomijs. Leg er sneden cake van ± 1 cm dik op. Druk ze goed tegen elkaar en besprenkel met de rum. Schik daarboven een laag vanilleroomijs van 2 cm en laat gedurende ongeveer 2 u goed hard worden in de diepvriezer.

  4. Klop het eiwit heel stevig en voeg de bloemsuiker toe. Blijf kloppen tot het nog steviger en glanzend wordt (zoals meringue).

  5. Stort het ijsgebak op een schotel: dat gaat probleemloos als u de doos even in heet water houdt. De chocoladelaag ligt nu bovenaan. Strijk het eiwit erover en laat gedurende ± 1 uur opstijven in de diepvriezer.

  6. Smelt de witte chocolade met 3 à 4 eetl. melk op halve kracht in de microgolfoven of op het fornuis au bain-marie: zet het kommetje met de chocolade en de melk in een pan met warm water. Meng goed door elkaar.

  7. Doe dit ook met de bruine chocolade en 2 eetl. melk. De chocoladesaus moet net voldoende vloeibaar zijn om over de ijstaart te kunnen lepelen: begin met een dekkende laag witte chocoladesaus en maak versieringen met de bruine chocoladesaus. Zet de taart weer in de diepvriezer tot u ze opdient.

  8. Afwerking:
  9. Vooraleer uw ijsgebak aan te snijden, laat u het 5 à 10 min. zachter worden op kamertemperatuur.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 908 kcal
Vet 46.6 g
Koolhydraat 102.9 g
Eiwit 14.5 g

Bekijk het recept digitaal