- Bewaar

- Bewaar
Kalfsblanquette `à la printanière'
Onze drankensuggesties
Wijn Côte de Beaune-Villages A.O.P. Albert Bichot Wijn Les Trois Colonnes - A.O.P. Bordeaux
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Bereiding:
-
De dag voordien (15 min. + 1 u. 15 min. stoven)
-
Verhit 1 eetl. boter en de olijfolie in een grote kookpot. Bak de blokjes kalfsblanquette goudbruin.
-
Snij intussen de wortelen en de ui in stukken. Voeg ze toe aan het gebakken vlees en bestrooi met 1 eetl. bloem. Roer om.
-
Giet er de kippenbouillon bij en kruid met de tijm, de laurier, peper en zout. Dek af en laat 1 u. 15 min. pruttelen op een zacht vuur. Zet koel weg.
-
De dag zelf (30 min.)
-
Snij de champignons in schijfjes en snipper de peterselie fijn. Snij de diepgevroren broccoli eventueel in kleinere stukken.
-
Voeg de champignons en de diepgevroren erwten en broccoli toe aan het vlees. Breng opnieuw tot tegen het kookpunt en laat 10 min. pruttelen.
-
Schil intussen de courgette in de lengte met een dunschiller. Schil hem niet volledig. Zorg voor een mooi streepjeseffect (van groene en witte strepen) door maar enkele lange repen te schillen. Snij de courgette daarna in schijfjes van ± 1 cm. Snij elk schijfje in 4 partjes en besprenkel ze met het citroensap. Doe de courgetteplakjes in een plastic zak en bestrooi met 2 eetl. bloem. Schud goed door elkaar en haal uit de zak.
-
Smelt 1 eetl. boter in een pan en bak de courgetteplakjes ± 3 min.
-
Schep het vlees en de groenten uit de kookpot en schik ze op een brede, diepe schaal. Hou warm.
-
Laat het kookvocht 3 min. inkoken op een hoog vuur en voeg de room toe. Bind met instantsausbinder tot een lichtgebonden saus.
-
Afwerking:
-
Giet de saus over het vlees en schik er de stukjes courgette op. Bestrooi met de fijngesnipperde peterselie. Geef er tagliatelle of rijst bij.
Onze drankensuggesties
Wijn Côte de Beaune-Villages A.O.P. Albert Bichot Wijn Les Trois Colonnes - A.O.P. Bordeaux
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Bereiding:
-
De dag voordien (15 min. + 1 u. 15 min. stoven)
-
Verhit 1 eetl. boter en de olijfolie in een grote kookpot. Bak de blokjes kalfsblanquette goudbruin.
-
Snij intussen de wortelen en de ui in stukken. Voeg ze toe aan het gebakken vlees en bestrooi met 1 eetl. bloem. Roer om.
-
Giet er de kippenbouillon bij en kruid met de tijm, de laurier, peper en zout. Dek af en laat 1 u. 15 min. pruttelen op een zacht vuur. Zet koel weg.
-
De dag zelf (30 min.)
-
Snij de champignons in schijfjes en snipper de peterselie fijn. Snij de diepgevroren broccoli eventueel in kleinere stukken.
-
Voeg de champignons en de diepgevroren erwten en broccoli toe aan het vlees. Breng opnieuw tot tegen het kookpunt en laat 10 min. pruttelen.
-
Schil intussen de courgette in de lengte met een dunschiller. Schil hem niet volledig. Zorg voor een mooi streepjeseffect (van groene en witte strepen) door maar enkele lange repen te schillen. Snij de courgette daarna in schijfjes van ± 1 cm. Snij elk schijfje in 4 partjes en besprenkel ze met het citroensap. Doe de courgetteplakjes in een plastic zak en bestrooi met 2 eetl. bloem. Schud goed door elkaar en haal uit de zak.
-
Smelt 1 eetl. boter in een pan en bak de courgetteplakjes ± 3 min.
-
Schep het vlees en de groenten uit de kookpot en schik ze op een brede, diepe schaal. Hou warm.
-
Laat het kookvocht 3 min. inkoken op een hoog vuur en voeg de room toe. Bind met instantsausbinder tot een lichtgebonden saus.
-
Afwerking:
-
Giet de saus over het vlees en schik er de stukjes courgette op. Bestrooi met de fijngesnipperde peterselie. Geef er tagliatelle of rijst bij.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Côte de Beaune-Villages A.O.P. Albert Bichot Wijn Les Trois Colonnes - A.O.P. Bordeaux