- Bewaar

- Bewaar
Kalfsblanquette met geuzesaus
Onze drankensuggesties
Bier Oude Geuze Boon
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Snipper de ui fijn.
-
Snij de wortelen in gelijke blokjes van 1 cm.
-
Snij de halve selder in stukjes.
-
Snij de kastanjechampignons in 2.
-
Snipper de peterselie fijn.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een grote kookpot en bak de stukken kalfsvlees aan alle kanten goudbruin.
-
Voeg de fijngesnipperde ui, de blokjes wortel en het blaadje laurier toe.
-
Giet het bier en de bouillon er langs de rand van de kookpot bij. Laat 1 u. 15 min. afgedekt sudderen op een zacht vuur. Zet koel weg.
-
De dag zelf (15 min.)
-
Voeg de stukjes selder en de kastanjechampignons toe aan de kalfsblanquette. Breng op smaak met het citroensap en verwarm 10 min. op een zacht vuur.
-
Schep het vlees en de groenten uit de kookpot en hou warm.
-
Verwijder het laurierblad en laat het kookvocht nog 4 min. op een hevig vuur inkoken.
-
Voeg de room en de diepgevroren kervel toe en breng op smaak met peper en zout. Bind lichtjes met instantsausbinder.
-
Afwerking:
-
Verdeel de kalfsblanquette en de groenten over de borden en overgiet met de warme geuze-saus. Dien op met rijst en bestrooi met de fijngesnipperde peterselie.
Onze drankensuggesties
Bier Oude Geuze Boon
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Snipper de ui fijn.
-
Snij de wortelen in gelijke blokjes van 1 cm.
-
Snij de halve selder in stukjes.
-
Snij de kastanjechampignons in 2.
-
Snipper de peterselie fijn.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een grote kookpot en bak de stukken kalfsvlees aan alle kanten goudbruin.
-
Voeg de fijngesnipperde ui, de blokjes wortel en het blaadje laurier toe.
-
Giet het bier en de bouillon er langs de rand van de kookpot bij. Laat 1 u. 15 min. afgedekt sudderen op een zacht vuur. Zet koel weg.
-
De dag zelf (15 min.)
-
Voeg de stukjes selder en de kastanjechampignons toe aan de kalfsblanquette. Breng op smaak met het citroensap en verwarm 10 min. op een zacht vuur.
-
Schep het vlees en de groenten uit de kookpot en hou warm.
-
Verwijder het laurierblad en laat het kookvocht nog 4 min. op een hevig vuur inkoken.
-
Voeg de room en de diepgevroren kervel toe en breng op smaak met peper en zout. Bind lichtjes met instantsausbinder.
-
Afwerking:
-
Verdeel de kalfsblanquette en de groenten over de borden en overgiet met de warme geuze-saus. Dien op met rijst en bestrooi met de fijngesnipperde peterselie.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Oude Geuze Boon