Kalfsblanquette met geuzesaus
Kalfsblanquette met geuzesaus

Kalfsblanquette met geuzesaus

1 u. 50 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 449 kcal
Vet 14.2 g
Koolhydraat 17.8 g
Eiwit 55.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snipper de ui fijn.

  4. Snij de wortelen in gelijke blokjes van 1 cm.

  5. Snij de halve selder in stukjes.

  6. Snij de kastanjechampignons in 2.

  7. Snipper de peterselie fijn.

  8. Bereiding:
  9. Verhit de olijfolie in een grote kookpot en bak de stukken kalfsvlees aan alle kanten goudbruin.

  10. Voeg de fijngesnipperde ui, de blokjes wortel en het blaadje laurier toe.

  11. Giet het bier en de bouillon er langs de rand van de kookpot bij. Laat 1 u. 15 min. afgedekt sudderen op een zacht vuur. Zet koel weg.

  12. De dag zelf (15 min.)
  13. Voeg de stukjes selder en de kastanjechampignons toe aan de kalfsblanquette. Breng op smaak met het citroensap en verwarm 10 min. op een zacht vuur.

  14. Schep het vlees en de groenten uit de kookpot en hou warm.

  15. Verwijder het laurierblad en laat het kookvocht nog 4 min. op een hevig vuur inkoken.

  16. Voeg de room en de diepgevroren kervel toe en breng op smaak met peper en zout. Bind lichtjes met instantsausbinder.

  17. Afwerking:
  18. Verdeel de kalfsblanquette en de groenten over de borden en overgiet met de warme geuze-saus. Dien op met rijst en bestrooi met de fijngesnipperde peterselie.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snipper de ui fijn.

  4. Snij de wortelen in gelijke blokjes van 1 cm.

  5. Snij de halve selder in stukjes.

  6. Snij de kastanjechampignons in 2.

  7. Snipper de peterselie fijn.

  8. Bereiding:
  9. Verhit de olijfolie in een grote kookpot en bak de stukken kalfsvlees aan alle kanten goudbruin.

  10. Voeg de fijngesnipperde ui, de blokjes wortel en het blaadje laurier toe.

  11. Giet het bier en de bouillon er langs de rand van de kookpot bij. Laat 1 u. 15 min. afgedekt sudderen op een zacht vuur. Zet koel weg.

  12. De dag zelf (15 min.)
  13. Voeg de stukjes selder en de kastanjechampignons toe aan de kalfsblanquette. Breng op smaak met het citroensap en verwarm 10 min. op een zacht vuur.

  14. Schep het vlees en de groenten uit de kookpot en hou warm.

  15. Verwijder het laurierblad en laat het kookvocht nog 4 min. op een hevig vuur inkoken.

  16. Voeg de room en de diepgevroren kervel toe en breng op smaak met peper en zout. Bind lichtjes met instantsausbinder.

  17. Afwerking:
  18. Verdeel de kalfsblanquette en de groenten over de borden en overgiet met de warme geuze-saus. Dien op met rijst en bestrooi met de fijngesnipperde peterselie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 449 kcal
Vet 14.2 g
Koolhydraat 17.8 g
Eiwit 55.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Oude Geuze Boon

Bekijk het recept digitaal