Kalfsblanquette met sinaasappel en venkel
Kalfsblanquette met sinaasappel en venkel

Kalfsblanquette met sinaasappel en venkel

2 u.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 509 kcal
Vet 19.8 g
Koolhydraat 16.2 g
Eiwit 55.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Breng 1,5 L water aan de kook met daarin de diepgevroren soepgroenten, de witte wijn, peper, zout, tijm en laurier. Voeg de kalfsblanquette toe en laat 2 uur zachtjes koken. Schep regelmatig het schuim af.

  3. Laat het vlees daarna in het kookvocht afkoelen en zet de pan op een koele plaats tot 's anderendaags.

  4. Bereiding:
  5. Schep het vetlaagje van het kookvocht. Haal het vlees uit de pan en laat goed uitdruipen.

  6. Stoof de fijngesnipperde sjalot in een nootje boter. Voeg het vlees toe, maar laat niet kleuren. Bestrooi met de bloem, meng goed dooreen en overgiet met de witte wijn en het sinaasappelsap. Roer tot een gladde saus.

  7. Breng op smaak met een mespunt cayennepeper, 1/4 koffiel. tijm en 1/2 koffiel. roze peper. Laat even koken en voeg dan de room toe, zodat de saus kan indikken.

  8. Afwerking:
  9. Dien op met tagliatelle en gestoofde venkel.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Breng 1,5 L water aan de kook met daarin de diepgevroren soepgroenten, de witte wijn, peper, zout, tijm en laurier. Voeg de kalfsblanquette toe en laat 2 uur zachtjes koken. Schep regelmatig het schuim af.

  3. Laat het vlees daarna in het kookvocht afkoelen en zet de pan op een koele plaats tot 's anderendaags.

  4. Bereiding:
  5. Schep het vetlaagje van het kookvocht. Haal het vlees uit de pan en laat goed uitdruipen.

  6. Stoof de fijngesnipperde sjalot in een nootje boter. Voeg het vlees toe, maar laat niet kleuren. Bestrooi met de bloem, meng goed dooreen en overgiet met de witte wijn en het sinaasappelsap. Roer tot een gladde saus.

  7. Breng op smaak met een mespunt cayennepeper, 1/4 koffiel. tijm en 1/2 koffiel. roze peper. Laat even koken en voeg dan de room toe, zodat de saus kan indikken.

  8. Afwerking:
  9. Dien op met tagliatelle en gestoofde venkel.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 509 kcal
Vet 19.8 g
Koolhydraat 16.2 g
Eiwit 55.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Château de Valmer A.C. Vouvray Wijn Bourgogne Chardonnay 'Les Cailloux' A.C. Bourgogne Albert Bichot

Bekijk het recept digitaal