- Bewaar

- Bewaar
Kalfsblanquette met tomaten en erwtjes
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Laat de olijfolie op een hevig vuur verwarmen en fruit er de fijngesnipperde knoflookteentjes in. Voeg het vlees toe en laat aan alle zijden korsten. Giet het teveel aan olijfolie weg en kruid het vlees met peper, zout, tijm en laurier.
-
Voeg, nog altijd op een matig vuur, de witte wijn toe en laat tot de helft inkoken.
-
Doe er de uitgelekte gepelde tomaten bij en het klontje suiker. Proef of de saus voldoende gekruid is. Voeg indien nodig een snuifje cayennepeper toe.
-
Dek de pan af en laat het vlees 1 u 30 min. zachtjes stoven. Roer af en toe.
-
Voeg ten slotte de diepgevroren erwtjes toe en laat nog 15 min. stoven. Tegen het einde van de kooktijd neemt u het deksel weg, zodat het teveel aan vocht kan verdampen en u een mooi gebonden sausje krijgt.
-
Afwerking:
-
Dien op met gnocchi of fusilli (Italiaanse deegwaren).
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Laat de olijfolie op een hevig vuur verwarmen en fruit er de fijngesnipperde knoflookteentjes in. Voeg het vlees toe en laat aan alle zijden korsten. Giet het teveel aan olijfolie weg en kruid het vlees met peper, zout, tijm en laurier.
-
Voeg, nog altijd op een matig vuur, de witte wijn toe en laat tot de helft inkoken.
-
Doe er de uitgelekte gepelde tomaten bij en het klontje suiker. Proef of de saus voldoende gekruid is. Voeg indien nodig een snuifje cayennepeper toe.
-
Dek de pan af en laat het vlees 1 u 30 min. zachtjes stoven. Roer af en toe.
-
Voeg ten slotte de diepgevroren erwtjes toe en laat nog 15 min. stoven. Tegen het einde van de kooktijd neemt u het deksel weg, zodat het teveel aan vocht kan verdampen en u een mooi gebonden sausje krijgt.
-
Afwerking:
-
Dien op met gnocchi of fusilli (Italiaanse deegwaren).