- Bewaar

- Bewaar
Karamelrepen met gezouten macadamia's
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Hak de macadamianoten grof
-
Smelt de pure chocolade op een zacht vuur au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken). Laat een beetje afkoelen.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 190 °C.
-
Mix de suiker samen met 125 g zachte boter tot een romige massa. Voeg de bloem en het zout toe en meng tot een glad en homogeen deeg.
-
Bekleed een rechthoekige ovenschaal (20 bij 30 cm) met bakpapier en verdeel er het deeg over. Druk goed aan. Zet de ovenschaal 15 min. in de voorverwarmde oven.
-
Smelt ondertussen 60 g boter samen met de ahornsiroop in een steelpannetje op een matig vuur.
-
Voeg de gecondenseerde melk toe en laat 10 min. pruttelen tot u een dik karamelmengsel hebt.
-
Haal de koekjesbodem uit de oven en laat volledig afkoelen.
-
Verdeel het karamelmengsel over de afgekoelde koekjesbodem en laat een beetje afkoelen.
-
Bestrooi met de grofgehakte noten en druk lichtjes in de karamellaag. Overgiet met de gesmolten chocolade en laat verder afkoelen in de koelkast. Snij daarna in repen.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Hak de macadamianoten grof
-
Smelt de pure chocolade op een zacht vuur au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken). Laat een beetje afkoelen.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 190 °C.
-
Mix de suiker samen met 125 g zachte boter tot een romige massa. Voeg de bloem en het zout toe en meng tot een glad en homogeen deeg.
-
Bekleed een rechthoekige ovenschaal (20 bij 30 cm) met bakpapier en verdeel er het deeg over. Druk goed aan. Zet de ovenschaal 15 min. in de voorverwarmde oven.
-
Smelt ondertussen 60 g boter samen met de ahornsiroop in een steelpannetje op een matig vuur.
-
Voeg de gecondenseerde melk toe en laat 10 min. pruttelen tot u een dik karamelmengsel hebt.
-
Haal de koekjesbodem uit de oven en laat volledig afkoelen.
-
Verdeel het karamelmengsel over de afgekoelde koekjesbodem en laat een beetje afkoelen.
-
Bestrooi met de grofgehakte noten en druk lichtjes in de karamellaag. Overgiet met de gesmolten chocolade en laat verder afkoelen in de koelkast. Snij daarna in repen.