Karamelrepen met gezouten macadamia's
Karamelrepen met gezouten macadamia's

Karamelrepen met gezouten macadamia's

Tussendoortje
20 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 207 kcal
Vet 16.7 g
Koolhydraat 14.1 g
Eiwit 3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Hak de macadamianoten grof

  3. Smelt de pure chocolade op een zacht vuur au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken). Laat een beetje afkoelen.

  4. Bereiding:
  5. Verwarm de oven voor op 190 °C.

  6. Mix de suiker samen met 125 g zachte boter tot een romige massa. Voeg de bloem en het zout toe en meng tot een glad en homogeen deeg.

  7. Bekleed een rechthoekige ovenschaal (20 bij 30 cm) met bakpapier en verdeel er het deeg over. Druk goed aan. Zet de ovenschaal 15 min. in de voorverwarmde oven.

  8. Smelt ondertussen 60 g boter samen met de ahornsiroop in een steelpannetje op een matig vuur.

  9. Voeg de gecondenseerde melk toe en laat 10 min. pruttelen tot u een dik karamelmengsel hebt.

  10. Haal de koekjesbodem uit de oven en laat volledig afkoelen.

  11. Verdeel het karamelmengsel over de afgekoelde koekjesbodem en laat een beetje afkoelen.

  12. Bestrooi met de grofgehakte noten en druk lichtjes in de karamellaag. Overgiet met de gesmolten chocolade en laat verder afkoelen in de koelkast. Snij daarna in repen.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Hak de macadamianoten grof

  3. Smelt de pure chocolade op een zacht vuur au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken). Laat een beetje afkoelen.

  4. Bereiding:
  5. Verwarm de oven voor op 190 °C.

  6. Mix de suiker samen met 125 g zachte boter tot een romige massa. Voeg de bloem en het zout toe en meng tot een glad en homogeen deeg.

  7. Bekleed een rechthoekige ovenschaal (20 bij 30 cm) met bakpapier en verdeel er het deeg over. Druk goed aan. Zet de ovenschaal 15 min. in de voorverwarmde oven.

  8. Smelt ondertussen 60 g boter samen met de ahornsiroop in een steelpannetje op een matig vuur.

  9. Voeg de gecondenseerde melk toe en laat 10 min. pruttelen tot u een dik karamelmengsel hebt.

  10. Haal de koekjesbodem uit de oven en laat volledig afkoelen.

  11. Verdeel het karamelmengsel over de afgekoelde koekjesbodem en laat een beetje afkoelen.

  12. Bestrooi met de grofgehakte noten en druk lichtjes in de karamellaag. Overgiet met de gesmolten chocolade en laat verder afkoelen in de koelkast. Snij daarna in repen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 207 kcal
Vet 16.7 g
Koolhydraat 14.1 g
Eiwit 3 g

Bekijk het recept digitaal