- Bewaar

- Bewaar
Kippenchipolata en gevulde aardappel met tomaten-komkommersalsa
Onze drankensuggesties
Bier Postel Blond Blond abdijbier Wijn Granbeau Grenache Noir I.G.P. Pays d'Oc
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snipper de rode ui en het teentje knoflook heel fijn.
-
Hak de platte peterselie grof.
-
Snij de tomaten en de ongeschilde komkommer in blokjes van max. 1 cm.
-
Snij de zwarte olijven in schijfjes.
-
Bereiding:
-
Wrijf de ongeschilde aardappelen goed schoon onder koud water. Kook 25 à 30 min. in lichtgezouten water. Giet af.
-
Meng intussen de tomatenblokjes met de komkommer, de rode ui, het knoflook, de olijven en de platte peterselie. Roer er 3 eetl. olijfolie en de balsamicoazijn onder en kruid met peper en zout.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de chipolata's 1 min. aan elke kant goudbruin. Zet het vuur lager en laat nog 4 à 5 min. verder garen. Draai en en toe om.
-
Afwerking:
-
Leg op elk bord een aardappel en snij in de lengte open, maar niet volledig doormidden. Verdeel er de tomaten-komkommersalsa over en serveer met de kippenchipolata's.
Onze drankensuggesties
Bier Postel Blond Blond abdijbier Wijn Granbeau Grenache Noir I.G.P. Pays d'Oc
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snipper de rode ui en het teentje knoflook heel fijn.
-
Hak de platte peterselie grof.
-
Snij de tomaten en de ongeschilde komkommer in blokjes van max. 1 cm.
-
Snij de zwarte olijven in schijfjes.
-
Bereiding:
-
Wrijf de ongeschilde aardappelen goed schoon onder koud water. Kook 25 à 30 min. in lichtgezouten water. Giet af.
-
Meng intussen de tomatenblokjes met de komkommer, de rode ui, het knoflook, de olijven en de platte peterselie. Roer er 3 eetl. olijfolie en de balsamicoazijn onder en kruid met peper en zout.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de chipolata's 1 min. aan elke kant goudbruin. Zet het vuur lager en laat nog 4 à 5 min. verder garen. Draai en en toe om.
-
Afwerking:
-
Leg op elk bord een aardappel en snij in de lengte open, maar niet volledig doormidden. Verdeel er de tomaten-komkommersalsa over en serveer met de kippenchipolata's.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Postel Blond Blond abdijbier Wijn Granbeau Grenache Noir I.G.P. Pays d'Oc